Ως υπόδειγμα εθνικής μειοδοσίας θα μείνει στην ιστορία η διαπραγμάτευση Τσίπρα-Κοτζιά για το Σκοπιανό και η συμφωνία την οποία θέλει να υπογράψει ο Έλληνας Πρωθυπουργός και αποτελεί μία βαριά και ταπεινωτική ήττα, στη χειρότερη περίοδο που διανύουν οι Έλληνες, την μνημονιακή δεκαετία.

Ο Αλέξης Τσίπρας, μπροστά στις οργισμένες αντιδράσεις της αντιπολίτευσης και όχι μόνο, ζήτησε χθες από τον πρόεδρο της Βουλής να διεξαχθεί συζήτηση την Παρασκευή σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών για την συμφωνία.

Ωστόσο όλα δείχνουν ότι θα γίνει μάχη στη Βουλή καθώς η Νέα Δημοκρατία θα καταθέσει πρόταση μομφής εναντίον της κυβέρνησης για τη συμφωνία, την οποία έχει ήδη απορρίψει.

Σύμφωνα με το κείμενο που μοίρασε χθες η Βουλή στα κόμματα, ενόψει της συζήτησης της Παρασκευής, η συμφωνία περιλαμβάνει 20 άρθρα στα οποία αναπτύσσονται όλες οι λεπτομέρειες για την ονομασία της γειτονικής χώρας.

Σε κάθε περίπτωση και οποιοδήποτε προσδιοριστικό και αν αποδεχτούν τα Σκόπια, εφόσον η αποκαλούμενη λύση -που δεν εκχωρεί μόνο τη λέξη, αλλά την έννοια Μακεδονία- επικυρωθεί από τις δύο πλευρές και εφαρμοστεί, πλήττει τις Ελληνικές ευαισθησίες και τα εθνικά συμφέροντα με τρόπο βαρύ και τελεσίδικο. Μάλιστα η βιασύνη των κκ. Τσίπρα και Κοτζιά να αναγνωρίσουν και να δώσουν γλώσσα και εθνικότητα στους Σκοπιανούς, βάζει ταφόπλακα στην Ελληνικότητα της έννοιας Μακεδονία, γιατί οι κάτοικοί του γειτονικού κράτους θα αποκαλούνται Μακεδόνες και θα μιλούν Μακεδονικά. Και όσοι αστερίσκοι και διευκρινήσεις και αν υπάρξουν ότι η γλώσσα αυτή δεν έχει σχέση με την Ελληνική διάλεκτο των αρχαίων Μακεδόνων, η ότι έχει Σλαβική καταγωγή, στην πράξη όλα αυτά δεν θα έχουν καμία σημασία.

Σε περίπτωση που επικυρωθεί αυτή η συμφωνία, καμία σημασία δεν έχει πως θα λέγεται το κράτος. Η Ελλάδα θα μετρήσει μία βαριά και ταπεινωτική ήττα, καθώς η διαπραγμάτευση των κκ. Τσίπρα και Κοτζιά δεν τραυμάτισε απλά το συμφέρον και το γόητρο της χώρας αλλά το έκανε και με τρόπο ανήκεστο και θα μείνει καταγεγραμμένη ως υπόδειγμα εθνικής μειοδοσίας και αν τελικά τα Σκόπια  δεν διαλυθούν με τον καιρό, θα προξενήσει στη χώρα βλάβη ιστορικών διαστάσεων.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.