Την ώρα που η κυβερνητική πλειοψηφία είναι έτοιμη να ψηφίσει νέα φορομπηχτικά μέτρα μέχρι το 2022, που επί της ουσίας ισοδυναμούν με 4ο Μνημόνιο και ενώ καταρρέει το υποτιθέμενο «success story» στην οικονομία, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος και Klaus Regling άφησαν να φανεί, με δηλώσεις τους, ότι τους χωρίζει ένα χάσμα, όσον αφορά στην ανάγκη -ή μη- ελάφρυνσης του Ελληνικού χρέους.

Την στιγμή που ο επικεφαλής του ESM δήλωνε, στο πλαίσιο της συνάντησής του με τον Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, ότι η Ελλάδα δεν χρειάζεται μια νέα ρύθμιση χρέους, ο υπουργός Οικονομικών, σε συνέντευξή του, υπογράμμιζε ότι, χωρίς την ελάφρυνση, η χώρα μας δεν μπορεί να βγει στις αγορές!

Αναλυτικότερα, στην ανάγκη συνέχισης των μεταρρυθμίσεων, τόσο μέχρι τη λήξη του προγράμματος όσο και μετά αναφέρθηκε ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας, (ESM) K.Regling, μετά την συνάντησή του με τον Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου συζήτησαν για την οικονομία αλλά και τη συμφωνία για τα Σκόπια.

«Η Ελλάδα μπορεί να καταστεί το επόμενο success story, όπως και οι άλλες χώρες που εντάχθηκαν σε προγράμματα διάσωσης, αλλά πρέπει να συνεχίσει τις μεταρρυθμιστικές πολιτικές τόσο κατά το υπόλοιπο πρόγραμμα όσο και μετά», είπε ο Regling, ενώ για το ζήτημα του χρέους είπε ότι θα υπάρξει ελάφρυνση υπό προϋποθέσεις. «Το Eurogroup έχει δεσμευτεί να δώσει στην Ελλάδα περαιτέρω ελάφρυνση του χρέους, εάν χρειάζεται, όταν τελειώσει το πρόγραμμα και εάν η Ελλάδα έχει καλύψει όλες τις προϋποθέσεις του προγράμματος» ανέφερε, ενώ έδωσε έμφαση στο θέμα της ανάπτυξης.

Την ίδια στιγμή ο κ. Τσακαλώτος δήλωνε ότι χωρίς ρύθμιση χρέους δεν βγαίνουμε στις αγορές!

«Είναι εξαιρετικά σημαντικό για μας, να μην γραφτεί στις 22 Ιουνίου ότι το Eurogroup μετέθεσε εκ νέου το πρόβλημα και δεν διευθέτησε το ζήτημα το Ελληνικού χρέους. Εάν συμβεί αυτό, προφανώς δε θα έχουμε πρόσβαση στις χρηματαγορές», παραδέχθηκε ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος σε συνέντευξή του στην DIE ΖΕΙΤ Online.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.