Πόλεμος άνευ όρων και ορίων έχει ξεσπάσει πλέον στα Σκόπια με αφορμή τη συμφωνία με την Ελλάδα για το «Βόρεια Μακεδονία».

Η εκπεφρασμένη αντίθεση του Προέδρου Gjorge Ivanov στις εν εξελίξει διαπραγματεύσεις πήρε σάρκα και οστά στη συνάντηση που είχε χθες με τον Πρωθυπουργό Zoran Zaev και τον υπουργό Εξωτερικών Nikola Dimitrov, αλλά και στο διάγγελμα που έκανε στην συνέχεια με το οποίο χαρακτήριζε ταπεινωτική την συμφωνία.

Ο Πρόεδρος των Σκοπίων ουσιαστικά πέταξε έξω από το Προεδρικό Μέγαρο τους δύο καθώς μέσα σε λιγότερο από δύο λεπτά ολοκληρώθηκε η συνάντηση που είχε μαζί τους και δεν δέχθηκε καν να συνεχιστεί η ενημέρωση επί της συμφωνίας.

Λίγα λεπτά μετά την συνάντηση το γραφείο τύπου του Πρωθυπουργού Zoran Zaev εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει: «Οι πολίτες της χώρας επιτέλους έχουν μία ευκαιρία να γράψουν ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία της χώρας μας και κανένας δεν έχει το δικαίωμα να τους αποτρέψει από το να πάρουν τη σωστή απόφαση για το Μακεδονικό μέλλον».

Ο Gjorge Ivanov σε διάγγελμα που έκανε στην συνέχεια δήλωσε ότι η συμφωνία με την Ελλάδα είναι ταπεινωτική για τα 73 χρόνια ιστορίας της χώρας του και τόνισε πως δεν μπορεί να αποδεχθεί μία κακή λύση, προκειμένου η χώρα να μπει στο ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ένωση. «Η είσοδος στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ δεν μπορεί να αποτελέσει άλλοθι για μία κακή συμφωνία», είπε χαρακτηριστικά.

Άσκησε δριμύτατη κριτική εναντίον του Πρωθυπουργού Zoran Zaev, ο οποίος, όπως τόνισε, «δεν είχε το θάρρος να συνεργαστεί με τους παράγοντες της χώρας», ενώ εξαπέλυσε επίθεση και κατά της Ελλάδας, προβαίνοντας στην άκρως προκλητική δήλωση:  «Αυτό που έκανε η Ελλάδα στους Μακεδόνες που ζουν στην Ελλάδα θέλει τώρα να το επαναλάβει με τους Μακεδόνες στη Μακεδονία». Πρόσθεσε, δε, πως με τη συμφωνία, εκτός του ονόματος, αλλάζει και το άρθρο του Συντάγματος που αναφέρεται σε Μακεδονική μειονότητα στην Ελλάδα!

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.