Την παρέμβαση του Προέδρου της Δημοκρατίας, ώστε η συμφωνία σχετικά με την ονομασία των Σκοπίων να πάει στη Βουλή πριν υπογραφεί από την κυβέρνηση Τσίπρα, ζήτησε χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την έκτακτη επίσκεψή του στο γραφείο του Προκόπη Παυλόπουλου.

Ο πρόεδρος της ΝΔ έκανε λόγο για «μη αποδεκτή εθνική υποχώρηση», με την αποδοχή της Μακεδονικής γλώσσας και της Μακεδονικής εθνότητας και επισήμανε εκ νέου ότι ο κ. Τσίπρας δεν διαθέτει πολιτική νομιμοποίηση να υπογράψει μία τέτοια συμφωνία, τη στιγμή μάλιστα που και ο κυβερνητικός του εταίρος έχει ταχθεί ανοιχτά κατά.

Δεν είναι δυνατόν ο Πρωθυπουργός να δεσμεύει τη χώρα και να δημιουργεί μια πραγματικότητα που δεν μπορεί να αλλάξει χωρίς την έγκριση της Βουλής, υπογράμμισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, καλώντας τον Προκόπη Παυλόπουλο να παρέμβει ώστε η συμφωνία να έρθει το συντομότερο δυνατόν στη Βουλή.

«Είναι το ελάχιστο που μπορεί να κάνει ο κ. Τσίπρας» τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ, καλώντας ξανά τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να παρέμβει ώστε να συμβεί το «συνταγματικά αυτονόητο».

Απαντώντας στο αίτημα του κ. Μητσοτάκη, ο κ. Παυλόπουλος επισήμανε ότι αποτελεί υποχρέωσή του να ακούσει τις απόψεις του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης και συμπλήρωσε ότι, με πλήρη σεβασμό του συντάγματος θα πράξει αυτό που του αναλογεί.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.