Την παρέμβαση του Προέδρου της Δημοκρατίας, ώστε η συμφωνία σχετικά με την ονομασία των Σκοπίων να πάει στη Βουλή πριν υπογραφεί από την κυβέρνηση Τσίπρα, ζήτησε χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την έκτακτη επίσκεψή του στο γραφείο του Προκόπη Παυλόπουλου.

Ο πρόεδρος της ΝΔ έκανε λόγο για «μη αποδεκτή εθνική υποχώρηση», με την αποδοχή της Μακεδονικής γλώσσας και της Μακεδονικής εθνότητας και επισήμανε εκ νέου ότι ο κ. Τσίπρας δεν διαθέτει πολιτική νομιμοποίηση να υπογράψει μία τέτοια συμφωνία, τη στιγμή μάλιστα που και ο κυβερνητικός του εταίρος έχει ταχθεί ανοιχτά κατά.

Δεν είναι δυνατόν ο Πρωθυπουργός να δεσμεύει τη χώρα και να δημιουργεί μια πραγματικότητα που δεν μπορεί να αλλάξει χωρίς την έγκριση της Βουλής, υπογράμμισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, καλώντας τον Προκόπη Παυλόπουλο να παρέμβει ώστε η συμφωνία να έρθει το συντομότερο δυνατόν στη Βουλή.

«Είναι το ελάχιστο που μπορεί να κάνει ο κ. Τσίπρας» τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ, καλώντας ξανά τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να παρέμβει ώστε να συμβεί το «συνταγματικά αυτονόητο».

Απαντώντας στο αίτημα του κ. Μητσοτάκη, ο κ. Παυλόπουλος επισήμανε ότι αποτελεί υποχρέωσή του να ακούσει τις απόψεις του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης και συμπλήρωσε ότι, με πλήρη σεβασμό του συντάγματος θα πράξει αυτό που του αναλογεί.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.