Σε ακραία προκλητικές δηλώσεις σε βάρος της Ελλάδας, προχώρησε ο ηγέτης του εθνικιστικού κόμματος Devlet Bahceli στη διάρκεια προεκλογικής συγκέντρωσης στη Σμύρνη.

«Η Ελληνική κυβέρνηση, η οποία παίζει παιχνίδια στα νησιά του Αιγαίου, ας μάθει τα όριά της και ας μην ξεχνάει τι τράβηξαν οι πρόγονοί της όταν ρίχτηκαν στον πάτο της θάλασσας. Θα ξαναγίνει το ίδιο. Δόξα τω Θεώ, η βούληση να γίνει ξανά το Αιγαίο τάφος των πόθων των Ελλήνων, είναι ακόμη ζωντανή. Και θα συνεχίζει να είναι μέχρι τέλους», είπε ο Devlet Bahceli.

Όσο αφορά στις αντιδράσεις που προκάλεσε το προεκλογικό του σποτ για την Κύπρο, είπε: «Γιατί ενοχλούνται; Επειδή δείχνει την Κύπρο ως Τουρκικό έδαφος; Θα ρωτήσω αυτούς τους ανόητους και χοντροκέφαλους ‘τι να κάναμε’, ‘πώς να τη δείχναμε’; Το δηλώνω και το τονίζω: Η Κύπρος είναι Τουρκική. Είναι Τουρκική πατρίδα και Τουρκική θα παραμείνει».

Την ίδια στιγμή, την άποψη ότι η Ελλάδα θέλει να πάρει στρατιωτικά μυστικά από τους οκτώ Τούρκους στρατιωτικούς και γι αυτό τους χορηγεί άσυλο, εξέφρασε ο υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Τουρκίας, Omer Celik.

Μιλώντας σε εκπομπή του Bloomberg, σχολίασε ότι η «προστασία τρομοκρατών που έβαλαν στρατιωτική στολή θα επηρεάσει ριζικά τις Ελληνοτουρκικές σχέσεις» και ότι η Ελλάδα έχει γίνει μια χώρα που προστατεύει πραξικοπηματίες.

«Αυτά τα άτομα τα οποία προστατεύουν τράβηξαν όπλα εναντίον στρατού του ΝΑΤΟ. Η 15η Ιουλίου δεν είναι ένα οποιοδήποτε γεγονός για μας. Είναι καθαρό ότι έχει πάρει άλλη διάσταση. Σκέφτονται ότι από αυτά τα άτομα μπορούν να πάρουν στρατιωτικά μυστικά. Ο καθένας από αυτούς είναι πρόσφορο εργαλείο που δεν έχει θρησκευτικό προσανατολισμό ούτε και συναίσθηση της έννοιας πατρίδας. Η προστασία τρομοκρατών που έχουν βάλει στρατιωτική στολή θα επηρεάσει τα πάντα στις Ελληνοτουρκικές σχέσεις», κατέληξε.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.