Στην υποβάθμιση της πιστοληπτικής αξιολόγησης της Deutsche Bank, στο ΒΒΒ+ από το Α- προχώρησε ο οίκος αξιολόγησης Standard & Poor’s, επιφέροντας ένα νέο πλήγμα στη φήμη της Γερμανικής τράπεζας και προσθέτοντας ένα ακόμη εμπόδιο στην κερδοφορία της.

Η S&P τον Απρίλιο είχε τοποθετήσει την Deutsche Bank σε «credit watch» για πιθανή υποβάθμιση, δηλώνοντας ότι η ξαφνική αλλαγή του διευθύνοντος συμβούλου της θα μπορούσε να οδηγήσει στην αναδιάρθρωση της τράπεζας.

Πρόσθεσε ακόμη ότι θα αποφάσιζε μέχρι το τέλος Μαΐου εάν θα προχωρούσε σε υποβάθμιση, όταν θα γινόταν γνωστές περαιτέρω λεπτομέρειες της νέας ηγεσίας.

Μέχρι σήμερα, η Standard & Poor’s αξιολογούσε την Γερμανική τράπεζα με Α-, σε αρνητικό credit watch. Πηγή της ΕΚΤ ανέφερε στο Reuters μετά από την υποβάθμιση, ότι η Deutsche Bank έχει σημειώσει καλή πρόοδο στις προσπάθειές της να αντιμετωπίσει τις ρυθμιστικές ανησυχίες. Πρόσθεσε ακόμη ότι «η τράπεζα τώρα έχει μια πιο “σφιχτή” διοικητική ομάδα, καλά κεφάλαια και ρευστότητα και οι εποπτικές αρχές καθησυχάζονται από τα σχέδια που βλέπουν».

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.