Την επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα στην Αθήνα ζήτησε για μία ακόμη φορά ο διεθνούς φήμης ιστορικός του BBC, David Olusoga, σε ντοκιμαντέρ του Βρετανικού καναλιού για το θέμα.

Όπως μεταδίδει η Daily Mail, ο Νιγηριανής καταγωγής Βρετανός ιστορικός, σε πρόσφατη ομιλία του, επανέλαβε το αίτημά του για επιστροφή των αρχαίων θησαυρών που κοσμούν τις αίθουσες του Βρετανικού Μουσείου στις χώρες προέλευσής τους.

Ειδική μνεία έκανε για τις περιπτώσεις των χάλκινων αγαλμάτων του Μπενίν αλλά και των γλυπτών του Παρθενώνα όπου, σύμφωνα με τον ίδιο, αποτελούν ξεκάθαρη ενέργεια κλοπής εκ μέρους του Βρετανικού Μουσείου.

Ο κ. Olusoga υποστήριξε πως μια ενδεχόμενη επιστροφή θα αποτελούσε κίνηση καλής θέλησης εκ μέρους της Βρετανίας, γεγονός που θα είχε θετικές επιπτώσεις στην διαπραγμάτευσή της με την Ευρωπαϊκή Ένωση στο θέμα του Brexit.

«Εάν θέλουμε να έχουμε καλές σχέσεις με την ΕΕ μετά το Brexit, είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι θυμούνται τι συνέβη. Θυμούνται όσα εκλάπησαν από αυτούς και εξακολουθούν να έχουν μια αίσθηση απώλειας. Είναι σημαντικό σαν έθνος να ακούσουμε τα αιτήματά τους», ανέφερε μεταξύ άλλων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.