Το σπέρμα, που οδήγησε στην τερατογέννηση της αριστεροδέξιας κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, ήταν ο μύθος της υπόσχεσης των πάντων, αρχίζοντας από το «ξέσκισμα» των μνημονίων, με τον πρώτο νόμο που θα έφερναν στην Βουλή. Ο Ελληνικός λαός, ζαλισμένος από την απότομη κρίση και διεφθαρμένος από το αφήγημα των προηγούμενων κυβερνήσεων, ότι μπορούμε να ζούμε επ’ άπειρον με δανεικά χωρίς να δουλεύουμε, διεφθαρμένος από το πελατειακό κράτος και την  διαπλοκή επιχειρηματικού και πολιτικού κόσμου, μέσα στην απελπισία του έκανε το λάθος να αγοράσει με την ψήφο του την μυθολογία των υποσχέσεων.

Μια εξήγηση της απίθανης ευκολοπιστίας είναι ότι, εκτός από «λίκνον της δημοκρατίας», είμαστε και πατρίδα της μυθολογίας και του θεάτρου. Όπως λέει από τα βάθη των αιώνων ο Θουκυδίδης, προτιμούμε να πιστεύουμε σε μύθους που μας αρέσουν, παρά να μπαίνουμε στόν κόπο της αναζήτησης της αλήθειας.

Ας ξαναγυρίσουμε όμως στο σήμερα. Η Κυβέρνηση, εξακολουθεί και πιστεύει ότι η ουσία της πολιτικής είναι η . . . . απουσία της. Έτσι, αντί να ασκεί πολιτική, εμμένει στην συνεχή εφεύρεση και πώληση μύθων, που δεν τα ονομάζει παραμύθια, όπως πράγματι είναι, αλλά αφηγήματα. Μνημονεύσαμε το ξεσκισμένο μνημόνιο, που μετατράπηκε σε τρίτο/τέταρτο και σκληρότερο. Ο κ. Τσίπρας υπερηφανεύεται με δάκρυα για την πιστή εφαρμογή του. Οι υπουργοί του κουβαλάνε και ένα κουβά για να χύνουν το κλάμα, κάθε φορά που εφαρμόζουν και ένα μέτρο. Άλλα διάσημα παραμύθια: το παράλληλο νόμισμα, το δημοψήφισμα, η σκληρή διαπραγμάτευση, το φιάσκο των αδειών της τηλεόρασης, η 13η σύνταξη και μια ατέλειωτη σειρά από άλλα αφηγήματα με πιο πρόσφατα το Σκοπιανό και την καθαρή έξοδο, που την μαύρισε ο Τσακαλώτος. Κανένα αφήγημα δεν τους κάθεται, ακόμα και στα άπταιστα Σλαβο-Βουλγάρικα του Ίλιντεν.

Οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ όμως απτόητοι στον χαβά τους. Σερβίρουν το όποιο αφήγημα τους έρθει στο κεφάλι, έστω και αν γνωρίζουν εκ των προτέρων ότι θα διαψευσθούν. Είτε μη ψηφίζοντάς το οι ίδιοι, είτε σχεδόν παγίως από την σκληρή πραγματικότητα που δεν αγοράζει μύθους, αλλά πολιτική και επιτεύγματα. Αυτά όμως είναι ακατανόητα από τους πειραγμένους εγκεφάλους της για πρώτη φορά Αριστερο-Δεξιάς.

Τώρα, αφού ψήφισαν δυο φορές άλλη μια γενναία περικοπή των συντάξεων για την 1.1.2019, πουλούν το story, ότι θα τις πάρουν πίσω με επαναδιαπραγμάτευση μετά την λήξη του Μνημονίου τον Αύγουστο. Και αυτά την στιγμή, ξανα-υπέγραψαν την περικοπή με την συμφωνία της τέταρτης αξιολόγησης. Για πολλοστή φορά οι Εταίροι, δια στόματος Μοσκοβισί και Σεντένο επανέλαβαν ότι τα συμφωνημένα θα τηρηθούν. Παρόλα αυτά, αρκετοί – και μάλιστα αρμόδιοι υπουργοί – παπαγαλίζουν το ψέμα. Μα είναι δυνατόν να είναι τόσο τρελοί, ή νομίζουν τον Ελληνικό λαό τόσο βλάκα; Δεν έχουν μάθει πια ότι το ψέμα και η απάτη καίει τους ίδιους, σαν βόμβα μολότοφ αυτοκτονίας; Τι έγινε εκείνο το δήθεν «ηθικό πλεονέκτημα» της αριστεράς; Ξεφτιλίστηκε σε απύθμενη βλακεία; Πώς οι δήθεν έξυπνοι και ηθικοί έφτασαν στο τριήμερο ψέμα της «Μακεδονίας του Ίλιντεν»; Σε λίγο θα φτάσουν να μας σερβίρουν και στιγμιαίο ψέμα, με «ξυστό»!

Μέσα σ’ αυτή την ξέφρενη κούρσα ψέματος και ανηθικότητας των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, ας προσέξουμε μήπως υπερισχύσει μέσα μας η κατάθλιψη για το πρωτοφανές ξεφτίλισμα της Πατρίδας μας και κάμψει την θέληση για τον αγώνα να αποκαταστήσομε τις αξίες και το κύρος της Πατρίδας μας, ώστε να μην τερματιστεί η ένδοξη ιστορία της μετά από 3.500 χρόνια.

«Γνώσεσθε την αλήθειαν και η αλήθεια ελευθερώσει υμάς»!!!

 

Από τον Μάξιμο                                               Εορτή του Αγίου Πνεύματος 2018.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.