Η κυβέρνηση φοβήθηκε την αποκάλυψη της αλήθειας είπε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας- «Θα αποκαλυπτόταν ότι ένοχοι είναι άλλοι και μάλιστα πρόσωπα που πρόσκεινται στην κυβέρνηση, επισήμανε

Σκευωρία και φθηνό κομματικό παιχνίδι χαρακτήρισε την υπόθεση Novartis -«υπόθεση των 10», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά- ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννης Στουρνάρας. Μιλώντας στη Βουλή, ο κ. Στουρνάρας υπογράμμισε ότι δεν υπάρχει προηγούμενο στον ανεπτυγμένο κόσμο, με ασυνάρτητες μαρτυρίες τριών ανώνυμων μαρτύρων, υπό αμφισβητούμενο καθεστώς προστασίας, με εκκρεμότητες στη Δικαιοσύνη και τη Φορολογική Διοίκηση, υποκείμενων σε πιέσεις ή ακόμη και εκβιασμούς, χωρίς στοιχεία, χωρίς καν ενδείξεις, να στέλνονται δέκα επιλεγμένα, νυν και πρώην, πολιτικά πρόσωπα, κατηγορούμενα στη Βουλή.

Όπως είπε, επίσης, κατά παγκόσμια πρωτοτυπία, αν και τα δέκα πρόσωπα που φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση αυτή, αλλά και σύσσωμη η Αντιπολίτευση, ζήτησαν να προχωρήσει η διερεύνηση της υπόθεσης, η πλειοψηφία της Επιτροπής της Βουλής το αρνήθηκε. Εκτίμησε ότι το αρνήθηκε, “κατά την άποψή μου, το αρνήθηκε”, παρά την περί του αντιθέτου ρητή συνταγματική επιταγή, για τρεις λόγους:

-Πρώτον, επειδή φοβήθηκε την αποκάλυψη της αλήθειας.

Διότι -όπως είπε- αν προχωρούσε στη διερεύνηση της υπόθεσης, αν καλούσε τους προστατευόμενους μάρτυρες, θα αποκαλύπτονταν οι ψευδομαρτυρίες, η παντελής έλλειψη στοιχείων, οι εκκρεμότητες των μαρτύρων με τη Δικαιοσύνη ή τη Φορολογική Διοίκηση, οι ακυρότητες του καθεστώτος προστασίας, οι αφόρητες πιέσεις που τους ασκήθηκαν προκειμένου να πουν αυτά που είπαν, οι ηθικοί αυτουργοί της υπόθεσης και, τελικά, η σκευωρία.

“Θα αποκαλυπτόταν, δηλαδή, ότι αντί για το μεγαλύτερο σκάνδαλο, έχουμε τη μεγαλύτερη σκευωρία της μεταπολίτευσης. Έτσι θα κατέρρεε και το σαθρό επικοινωνιακό οικοδόμημα που χτίζεται ενάμιση χρόνο τώρα, με διαρροές, με «παπαγαλάκια», με δήθεν συνταρακτικές αποκαλύψεις που όλο έρχονται αλλά τελικά αναβάλλονται, με δήθεν παχυλούς λογαριασμούς και πολυτελή ακίνητα στο εξωτερικό που όλο ανακαλύπτονται αλλά τελικά δεν βρίσκονται” είπε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος.

-Δεύτερον, όπως είπε ο κ. Στουρνάρας, η Επιτροπή “ένιψε τας χείρας της” επειδή εκτιμήθηκε ότι η μη διερεύνηση σε βάθος της υπόθεσης, θα συντηρήσει μέρος της συκοφαντικής λάσπης, που είχε αρχίσει, ευθύς αμέσως με το που έγινε αντιληπτό ότι στοιχεία και λογαριασμοί δεν υπάρχουν, να εξαερώνεται, και ότι έτσι θα συνεχίσει να προσφέρει μικροκομματικά οφέλη.

-Τρίτον, επισήμανε ότι αυτό συνέβη, επειδή θα αποκαλυπτόταν ότι ένοχοι είναι άλλοι και “μάλιστα πρόσωπα που πρόσκεινται στην κυβέρνηση”.

Γι` αυτούς τους λόγους “δυστυχώς” όπως σημείωσε ο κ. Στουρνάρας, η πλειοψηφία της Επιτροπής αντί να προστατεύσει τους θεσμούς γενικά και τη Δικαιοσύνη ειδικότερα, επέλεξε να σηκώσει «τα χέρια ψηλά» στη συκοφαντία, παρατείνοντας τις καταστροφικές για τη Δημοκρατία συνέπειες της.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.