Δριμύ κατηγορών εναντίον του Τούρκου Προέδρου Recep Tayyip Erdogan εξαπέλυσε ο Πρόεδρος της Συρίας Bashar al Assad στη συνέντευξη που παραχώρησε στον δημοσιογράφο Αλέξη Παπαχελά για την τηλεόραση του ΣΚΑΙ και την εφημερίδα Καθημερινή.

Σύμφωνα με τον Σύριο Πρόεδρο, ο Erdogan υποστηρίζει τους τρομοκράτες και «είναι με τη Μουσουλμανική Αδελφότητα».

«Ο Erdogan είναι με τη Μουσουλμανική Αδελφότητα. Ίσως δεν είναι οργανωμένος, αλλά κλίνει προς αυτήν την ιδεολογία, μία σκοτεινή ιδεολογία», δήλωσε ο Σύρος Πρόεδρος, ενώ για την εισβολή της Τουρκίας σε τμήμα της Συρίας, είπε πως πρόκειται για εχθρική πράξη, κατοχή.

Για τη σχέση της Συρίας με την Ελλάδα δήλωσε πως η Ελλάδα δεν υιοθέτησε εχθρική στάση έναντι της Συρίας, πάντα υποστήριζε την πολιτική λύση, ποτέ τον πόλεμο ή τις επιθέσεις, όπως και ποτέ δεν έπαιξε κανένα ρόλο υποστήριξης των τρομοκρατών.

Τονίζει ακόμη πως η Ελλάδα έχει να παίξει ρόλο διότι ανήκει στην ίδια περιοχή, ως γέφυρα ανάμεσα στην ΕΕ και στην περιοχή, «και θα επηρεαστεί, ήδη επηρεάζεται, από τις εξελίξεις μέσω του προσφυγικού».

Σε σχέση με την πιθανότητα να ξεσπάσει ένας τρίτος παγκόσμιος πόλεμος στην περιοχή, τόνισε πως δεν το πιστεύει, διότι «ευτυχώς, υπάρχει η σοφή ηγεσία της Ρωσίας, η οποία γνωρίζει πως η ατζέντα του βαθέως κράτους των ΗΠΑ είναι η πρόκληση σύγκρουσης. Λόγω της σύνεσης των Ρώσων μπορούμε να αποφύγουμε την κλιμάκωση».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.