Μια δυσάρεστη έκπληξη υπάρχει στους πίνακες με τις πιο αναπτυσσόμενες εταιρείες στην Ευρώπη, αφού από αυτούς λάμπουν με την απουσία τους οι Ελληνικές επιχειρήσεις.

Ανεξάρτητα από το αν αυτή η απουσία οφείλεται σε απροθυμία των επιχειρηματιών να συμμετάσχουν ή στην ανυπαρξία καινοτόμων και ισχυρών εταιρειών, η κατάσταση όπως εξελίσσεται δεν παύει να είναι δυσάρεστη.

Σε κάθε περίπτωση, στη λίστα που συνθέτουν οι Financial Times (FT 1000) αποτυπώνεται η Ευρωπαϊκή ανάκαμψη, μέρος της οποίας οφείλεται στις Startups και σε άλλες ραγδαία αναπτυσσόμενες εταιρείες, οι οποίες προσθέτουν θέσεις εργασίας και μεταβάλλουν το πεδίο της βιομηχανίας, στο οποίο δραστηριοποιούνται. Αυτές οι 1.000 εταιρείες προέρχονται από 31 Ευρωπαϊκές χώρες και βασικό κριτήριο είναι ο ρυθμός αύξησης της κερδοφορίας τη χρονική περίοδο 2013-2016.

Το πεδίο της τεχνολογίας είναι αυτό που έχει τους περισσότερους εκπροσώπους καθώς συνεισφέρει στην Ευρωπαϊκή ανάπτυξη με 155 εταιρίες, ενώ στην κορυφή της εταιρικής λίστας βρίσκεται για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά η Βρετανική Deliveroo, η οποία και έχει εκθρονίσει τη Γερμανική HelloFresh. Και οι δύο επιχειρήσεις ασχολούνται με την παράδοση φαγητών στο σπίτι.

Η πόλη με τις περισσότερες εταιρείες στη σχετική λίστα είναι το Λονδίνο με 74, ακολουθεί το Παρίσι με 62 και αρκετά χαμηλότερα το Μιλάνο με 25. Επίσης αρκετές εταιρείες έχουν συμπεριλάβει στα καταγεγραμμένα στοιχεία και τις θέσεις εργασίας που δημιούργησαν σε αυτήν την τριετία. Στην κορυφή βρίσκεται η τεχνολογική εταιρεία Endava στο Λονδίνο, με περισσότερες από 2.000 θέσεις εργασίας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.