Σε συναγερμό βρίσκονται τα υπουργεία Εθνικής Άμυνας και Ναυτιλίας μαζί με την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών από τη μία το μεσημέρι της Δευτέρας, όταν μεταδόθηκαν οι δηλώσεις του Πρωθυπουργού της Τουρκίας πως η Τουρκική ακτοφυλακή (ή Τούρκοι κομάντος) κατέβασαν την Ελληνική σημαία από ακατοίκητο νησί του Αιγαίου, το οποίο ο κ. Γιλντιρίμ δεν προσδιόρισε.

Από την στιγμή εκείνη σήμανε συναγερμός και οι αρμόδιοι παράγοντες των Γενικών Επιτελείων Εθνικής Άμυνας, Ναυτικού και Στρατού μαζί με στελέχη της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών και αξιωματικούς του Λιμενικού Σώματος προσπάθησαν να διαπιστώσουν αν έγινε αυτό που δήλωσε ο Τούρκος Πρωθυπουργός αλλά και να καταλήξουν από ποια Ελληνική νησίδα ή βραχονησίδα μπορεί να κατέβηκε η Ελληνική σημαία.

Αρχικώς έγινε αναζήτηση κοντά στο Φαρμακονήσι. Όμως δεν υπάρχει κανένα Ελληνικό νησί ανατολικά του Φαρμακονησίου, οπότε η προσπάθεια εντοπισμού της νησίδας από την οποία κατέβηκε (αν κατέβηκε) η Ελληνική σημαία στην περιοχή σταμάτησε σχεδόν εν τη γενέσει της. Από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού, δεν επιβεβαιώνεται κανένα περιστατικό παραβίασης σε Ελληνικό έδαφος. «Δεν έχουμε διαπιστώσει ότι έγινε κάτι» έλεγε στο protothema.gr αξιωματικός του Πενταγώνου στο ερώτημα αν πράγματι οι Τούρκοι κατέβασαν την Ελληνική σημαία από κάποια βραχονησίδα.

Ο δήμαρχος Φούρνων Ιωάννης Μαρούσης από την πλευρά του μιλώντας στα ΜΜΕ είπε ότι στον Μεγάλο Ανθρωποφάγο υπάρχει ιστός με την Ελληνική σημαία η οποία διαπιστώθηκε ότι δεν έχει κατέβει. Αναφερόμενος στους νεαρούς που μετέβησαν στις βραχονησίδες και ύψωσαν Ελληνικές σημαίες, ο δήμαρχος Φούρνων εξήγησε: «Τα παιδιά πήγαν σε τρεις βραχονησίδες στη νότια πλευρά του νησιού και μία στη βόρεια και τοποθέτησαν σημαίες. Σε αυτά τα τέσσερα σημεία κυματίζουν οι σημαίες που έβαλαν. Δεν υπήρχαν πριν σημαίες».

Και πρόσθεσε: «Οι νεαροί αυτοί ήρθαν εδώ για διακοπές το Πάσχα και τώρα έχουν φύγει. Πήγαν σε βραχονησίδες του νησιωτικού συμπλέγματος των Φούρνων. Δεν ξέρω σε ποια αναφέρεται ο κ.Yildirim. Τι δουλειά έχει η Τουρκική νησίδα στο σύμπλεγμα των Φούρνων; Αν είναι τόσο εύκολο να έρθουν όπως λέει ο κ.Yildirim και να κατεβάσουν τις σημαίες, θα διαφωνήσω».

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.