Στην απόκτηση του 5% του ΟΤΕ προχώρησε η Deutsche Telekom, έναντι του ποσού των 284 εκατ. ευρώ, έπειτα από τη σχετική ειδοποίηση που της απέστειλε το ΤΑΙΠΕΔ, μια ημέρα μετά την εκπνοή της προθεσμίας του διαγωνισμού, όπου και δεν εμφανίστηκε κανείς ενδιαφερόμενος.

Πιο αναλυτικά, όπως ανακοίνωσε το ΤΑΙΠΕΔ, σε συνέχεια της από 16/03/2018 ειδοποίησης, η Deutsche Telekom AG άσκησε αρχικά το δικαίωμα πρώτης άρνησης για την απόκτηση 24.507.520 κοινών ονομαστικών μετοχών του ΟΤΕ, σύμφωνα με τους όρους της συμφωνίας μετόχων μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και της Deutsche Telekom AG στην οποία έχει προσχωρήσει το ΤΑΙΠΕΔ. Η Deutsche Telekom στη συνέχεια απέστειλε στις 20/03/2018 σχετική επιβεβαίωση προς το ΤΑΙΠΕΔ για την απόκτηση του 5%.

Κατόπιν αυτού, το ΤΑΙΠΕΔ και η Deutsche Telekom AG θα συνεργαστούν για την τυπική ολοκλήρωση της συναλλαγής, της οποίας το ύψος διαμορφώνεται σε 284.051.959,81 ευρώ.

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς και με βάση το κλείσιμο του OTE, το ποσό της Deutsche Telekom περιέχει premium άνω του 3%.

Υπενθυμίζεται πως η Deutsche Telekom είχε στη διάθεσή της 30 ημέρες να απαντήσει στο ΤΑΙΠΕΔ. Πλέον, η Γερμανική εταιρεία διαθέτει το 45% (από 40% προηγουμένως) και το Δημόσιο θα απομείνει με 5%, εκ των οποίων το 1% θα ανήκει άμεσα σε αυτό και το 4% έμμεσα μέσω του ΙΚΑ.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.