Σκληρή επίθεση στον Τούρκο Πρόεδρο Erdogan για την δημοκρατία στην Τουρκία κάνει η Αμερικανική εφημερίδα Washington Post, τονίζοντας ότι μετατρέπει την Τουρκία σε μια φυλακή ολοκληρωτισμού.

«Στην Τουρκία υπό τον Πρόεδρο Erdogan, το να γράφεις στο twitter έχει μετατραπεί σε έγκλημα και μια ταραγμένη δημοκρατία μετατρέπεται σε δικτατορία. Σταδιακά αλλά αναπόφευκτα, ένα έθνος που κάποτε φιλοδοξούσε να αποτελέσει δείγμα φωτισμένης μετριοπάθειας μετατρέπεται από τον κ.Erdogan σε θλιβερή ολοκληρωτική φυλακή. Στο τελευταίο πισωγύρισμα, την περασμένη εβδομάδα, 23 δημοσιογράφοι καταδικάστηκαν σε φυλάκιση για διάστημα δύο έως επτά ετών με ευφάνταστα γελοίες κατηγορίες ότι ήταν μέλη τρομοκρατικής οργάνωσης και ότι είχαν γράψει στο twitter γι ‘αυτό. Δύο ακόμη καταδικάστηκαν για μικρότερες κατηγορίες για την υποστήριξη τρομοκρατικής οργάνωσης» αναφέρει το άρθρο της Washington Post.

Το άρθρο κάνει μια αναδρομή στη λυσσαλέα επίθεση του Erdogan σε κάθε τι που θεωρεί εχθρικό. Ο κ.Erdogan, στόχος μιας αποτυχημένης απόπειρας πραξικοπήματος τον Ιούλιο του 2016, ξεκίνησε μια εκστρατεία καταστολής ενάντια στους εχθρούς του στον τύπο, την κυβέρνηση, τον ακαδημαϊκό κόσμο και τη δικαιοσύνη, μεταξύ άλλων πυλώνων της Τουρκικής κοινωνίας. Περισσότεροι από 60.000 άνθρωποι συνελήφθησαν και 150.000 άτομα απολύθηκαν.

«Οι δίκες αυτές υπογραμμίζουν πόσο μακριά βρίσκεται η Τουρκία από τις Δυτικές Αρχές της Δημοκρατίας, τα ανθρώπινα δικαιώματα και την έννομη τάξη. Ο κ.Erdogan βηματίζει παράλληλα με τη Ρωσία, την Κίνα, την Αίγυπτο, την Κούβα. Η δικτατορία του κυρίου πρέπει να αποκαλυφθεί για αυτό που είναι. Ακόμα κι αν κλείνει τα αυτιά του, οι ΗΠΑ και άλλα έθνη πρέπει να διαμαρτυρηθούν και μάλιστα δυνατά», καταλήγει το άρθρο της εφημερίδας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.