«Αυτό είναι ένα θέμα, του οποίου η επίλυση εναπόκειται στην Ελλάδα και στην Τουρκία», περιορίσθηκε να πει, τηρώντας αυστηρή ουδετερότητα, ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Jens Stoltenberg, σε ερώτηση που του τέθηκε για το ζήτημα των δύο συλληφθέντων Ελλήνων στρατιωτικών, κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στο Τουρκικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο γ.γ. του ΝΑΤΟ απέφυγε ακόμη και να απευθύνει παραινέσεις, που θα ήσαν απολύτως συμβατές με το ρόλο του, για ταχεία επίλυση του ζητήματος και για αποφυγή δημιουργίας εντάσεων τέτοιου τύπου μεταξύ των στρατών συμμάχων κρατών.

Ωστόσο στην συνέχεια προχώρησε σε «ύμνους» προς την Τουρκία, αναφερόμενος ειδικότερα στις σχέσεις του ΝΑΤΟ με την χώρα, με φόντο τις επιχειρήσεις στο Afrin της Συρίας. O

Jens Stoltenberg σημείωσε ότι η Τουρκία συνεχίζει να είναι ένας «πολύτιμος σύμμαχος του ΝΑΤΟ» και εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της Συμμαχίας για τη συμβολή της στη «συλλογική ασφάλεια»! «Ευχαριστώ την Τουρκία για αυτό», είπε χαρακτηριστικά. «Το ΝΑΤΟ παρέχει στήριξη στην Τουρκία», συμπλήρωσε.

«Είμαστε ευγνώμονες στην Τουρκία για τη στήριξή της στο ΝΑΤΟ. Δείχνουμε επίσης την αλληλεγγύη μας στην Τουρκία μέσω της παρουσίας του ΝΑΤΟ στη χώρα, η οποία έχει αυξηθεί τα τελευταία χρόνια, αντανακλώντας την αστάθεια και τις απειλές που αντιμετωπίζει η Τουρκία από νότια, από το Daesh, από την τρομοκρατία, ειδικά στο Ιράκ και στη Συρία».

Τέλος, όσον αφορά στη συμφωνία της Τουρκίας με τη Ρωσία για την αγορά δύο αντιπυραυλικών συστημάτων S-400, παρατήρησε ότι πρόκειται για «εθνική απόφαση».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.