Επίθεση στον Πρωθυπουργό τον οποίο κατηγόρησε ότι δέσμευσε τη χώρα σε υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα, χωρίς να προχωρήσει σε μεταρρυθμιστικές τομές, εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, απευθύνθηκε στους φοιτητές του Boston College, στο πλαίσιο της τετραήμερης επίσκεψης που πραγματοποιεί στις Ηνωμένες Πολιτείες. Παράλληλα, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης εστίασε στη μείζονα ατζέντα των επενδύσεων, δείχνοντας ότι ο δρόμος για την ανάπτυξη περνάει και μέσα από αυτές.

«Στην Ελλάδα εξαιτίας της κρίσης χάσαμε τα τελευταία χρόνια 25% του ΑΕΠ και περίπου 500.000 νέοι Έλληνες αναγκάστηκαν να φύγουν από τη χώρα για βρουν δουλειά. Αυτή είναι μία από τις πιο σοβαρές συνέπειες της κρίσης. Τα τελευταία χρόνια καταφέραμε να διορθώσαμε τις περισσότερες δημοσιονομικές ανισορροπίες, που προκάλεσαν την κρίση. Μέσα στην Ελληνική κοινωνία υπάρχουν διάφορες δυνάμεις. Από την μία οι Έλληνες που καταλαβαίνουν ότι πρέπει να προσαρμοστούν σε έναν κόσμο που αλλάζει. Δυστυχώς, υπάρχουν και αυτοί που δεν εμπιστεύονται τους πολιτικούς, τους ακαδημαϊκούς. Αυτό που με ανησυχεί περισσότερο είναι ότι στην Ελλάδα δεν εμπιστεύεται ο ένας τον άλλο. Απαιτείται η ενότητα», ήταν η χαρακτηριστική αποστροφή του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας.

«Η Ελλάδα ήταν η πρώτη χώρα στην οποία εξελέγη μία λαϊκίστικη κυβέρνηση. Πληρώσαμε πολύ υψηλό τίμημα για αυτό. Τουλάχιστον οι Έλληνες πλέον γνωρίζουν ότι οι υπερβολικές υποσχέσεις δε θα τους λύσουν τα προβλήματα. Γι’ αυτό παίρνω το ρίσκο να λέω την αλήθεια. Είναι το προσωπικό μου στοίχημα. Συνεχώς ακούω συμβουλές ότι πρέπει να υπόσχομαι περισσότερο. Αλλά δε θα το κάνω γιατί το ζήτημα δεν είναι πώς θα εκλεγώ αλλά το πώς θα κάνω τη δουλειά αφού εκλεγώ Πρωθυπουργός. Εάν διακυβεύσεις την ατζέντα σου υποσχόμενος πολλά, τότε δε θα πετύχεις», σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, απευθυνόμενος στους φοιτητές του Boston College.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόνισε ακόμη ότι «η κυβέρνηση έχει ήδη υπογράψει νέα μείωση συντάξεων για το 2019. Θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό για να το επαναδιαπραγματευτούμε. Οι συντάξεις θα μπορέσουν να αυξηθούν και πάλι όταν θα πάρει μπροστά η μηχανή της οικονομίας. Εάν δε γίνει αυτό, δε θα μπορέσει να γίνει καμία ουσιαστική αύξηση συντάξεων», ανέφερε και δήλωσε αισιόδοξος για την πορεία της χώρας.

«Περάσαμε μία περίοδο κρίσης που κατέστρεψε άλλες χώρες αλλά εμείς αντέξαμε. Πολλοί Έλληνες έχουν καταλάβει ότι “κάτι δεν κάναμε καλά”, αν και ακόμα υπάρχουν κάποιοι που πιστεύουν σε θεωρίες συνωμοσίας. Η πολλή δουλειά έχει γίνει, όμως χρειάζονται ακόμα πολλά να γίνουν», σχολίασε. Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας στάθηκε ιδιαίτερα στην δέσμευσή του να χρησιμοποιήσει στην κυβέρνηση του στελέχη που δε θα είναι επαγγελματίες πολιτικοί και διεμήνυσε πως δεν προτίθεται να δείξει ανοχή σε κανένα φαινόμενο ανομίας. «Θα τους στείλω εκεί που πρέπει», τόνισε χαρακτηριστικά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.