Σε τόνους επικριτικούς κατά της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, την οποία και εγκάλεσε για υποβάθμιση της ίδιας της Δημοκρατίας, συνόδευσε την πρώτη παρέμβασή του από τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Με αφορμή τα γεγονότα στο γήπεδο της Τούμπας, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης χαρακτήρισε τις εικόνες τραγικές, σημειώνοντας ότι πηγαίνουν το ποδόσφαιρο και τη χώρα πολλά χρόνια πίσω. «Αυτές οι εικόνες αδικούν την Ελλάδα. Δεν είναι η Ελλάδα που θέλουμε. Και το μόνο που θέλω να πω είναι να υπενθυμίσω ποιοι έταζαν κάθαρση στο ποδόσφαιρο και σήμερα βρίσκονται σε ένα βαθμό ενδεχομένως και με τη δική τους συμμετοχή στη χειρότερη δυνατή έκφανση. Δε μπορεί να γίνονται άλλο ανεκτές τέτοιες εικόνες. Ο νόμος θα επιβληθεί παντού. Και αυτό αφορά και στη λειτουργία του επαγγελματικού ποδοσφαίρου. Γίνεται πολύς λόγος στην Ελλάδα για τις επιδόσεις της οικονομίας. Μεγαλύτερο πρόβλημα, όμως, είναι η ποιότητα των θεσμών μας. Η λειτουργία της Δημοκρατίας και της Δικαιοσύνης. Επιμένω πολύ στα ζητήματα αυτά. Η μεγαλύτερη ζημιά που κάνει αυτή η κυβέρνηση δεν είναι τόσο στην οικονομία, αλλά στην υποβάθμιση της ίδιας της ποιότητας της Δημοκρατίας μα. Με παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη και στα Μέσα Ενημέρωσης. Με οικοδόμηση νέων εκλεκτικών σχέσεων με μία νέα γενιά ολιγαρχών, που αντιλαμβάνονται την άσκηση επιχειρηματικών δραστηριοτήτων με άλλους όρους από αυτούς που θα έπρεπε. Όλα αυτά πρέπει να τελειώσουν. Κι εμείς ως κυβέρνηση δε θα δώσουμε έμφαση μόνο στην ανάπτυξη, αλλά και στην ενίσχυση της ίδιας της Δημοκρατίας», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Εξάλλου, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Grecian Echoes» και εστιάζοντας στα Ελληνοτουρκικά, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας επεσήμανε ότι η χώρα μας πρέπει να βρίσκεται σε εγρήγορση και έστειλε μήνυμα εθνικής ενότητας.

«Χρειάζεται να υπάρξει ψυχραιμία, αυτοπεποίθηση, εμπιστοσύνη στις ένοπλες δυνάμεις και πάνω από όλα ενότητα… Πρέπει να εξηγήσουμε τι ακριβώς κάνει η Τουρκία, γιατί έχουμε το δίκαιο με το μέρος μας και γιατί πρέπει να αναβαθμίζεται η γεωπολιτική θέση της Ελλάδας», ανέφερε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Σχετικά με το ονοματολογικό των Σκοπίων τόνισε ότι «όλοι πρέπει να σεβαστούν την ιδιαίτερη ευαισθησία των Ελλήνων για την ταυτότητα της Μακεδονίας».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.