Αναφορές στην Ελλάδα και την Τουρκία περιελάμβανε η συνέντευξη τύπου που παραχώρησε η Angela Merkel για την υπογραφή της προγραμματικής συμφωνίας από τους κυβερνητικούς εταίρους.

«Χαίρομαι πολύ που ο Αλέξης Τσίπρας έχει πάρα πολλές επαφές με την Τουρκία, ακόμη και αν είναι φορτισμένες με ένταση», δήλωσε η Merkel, σύμφωνα με το ΑΠΕ, κάνοντας αναφορά στην επίσκεψη του Tayyip Erdogan στην Ελλάδα. «Αλλά έχουμε μεγάλα προβλήματα αυτή τη στιγμή και σχετικά με την Κύπρο. Εργάζομαι εδώ και χρόνια για να βρούμε επιτέλους μια λύση για το Κυπριακό πρόβλημα. Μέχρι σήμερα δεν την έχουμε και εκεί βεβαίως παίζει η Τουρκία έναν πολύ μεγάλο ρόλο», συμπλήρωσε.

Η Καγκελάριος σημείωσε ότι υπήρξε επιδείνωση σε ό,τι αφορά τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Τουρκία. «Δεν βλέπουμε αυτή τη στιγμή καμία βάση ώστε π.χ. να εμβαθύνουμε την Τελωνειακή Ένωση», τόνισε. Από την άλλη βέβαια υπογράμμισε την «καταπληκτική» συνεισφορά της Τουρκίας στο προσφυγικό.

«Υποδέχτηκε τρία εκατομμύρια πρόσφυγες και από την άλλη πλευρά θέλουμε και εμείς να τηρήσουμε τη συμφωνία μας με την Τουρκία για την δεύτερη δόση σε ό,τι αφορά τα τρία δισεκατομμύρια για την στήριξη της δουλειάς με τους πρόσφυγες. Παρά ταύτα έχουμε σε διάφορα θέματα διαφορετικές απόψεις. Και όλα αυτά μπορούν να προχωρήσουν μόνο μέσω συζητήσεων, μερικές φορές και αμφιλεγόμενων συζητήσεων», κατέληξε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.