Η χώρα απειλείται και ο Τσίπρας ψάχνει τον διάδοχο του ΚαμμένουΤην ώρα που η χώρα απειλείται με διχοτόμηση του Αιγαίου και εδαφικές απώλειες κατά μήκος των συνόρων του Ελληνισμού, από τον Έβρο και τα ακριτικά νησιά μέχρι την Κύπρο, ο Πρωθυπουργός εξακολουθεί να βρίσκεται στον κόσμο του και κάνει συζητήσεις για Συμβούλιο Ασφαλείας μόνο με τον, ανύπαρκτο πολιτικά, Σταύρο Θεοδωράκη, τον οποίο κραδαίνει ως μπαλαντέρ για την περίπτωση που διαλυθεί η συγκυβέρνηση με τον Πάνο Καμμένο.

Μάλιστα στα ΜΜΕ προβάλλεται και ο διάλογος των δυο ανδρών που αφορούσε στα ποδοσφαιρικά, μετά την «εισβολή» του ένοπλου Ιβάν Σαββίδη και των φρουρών του στον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου της Τούμπας.

Και ενώ ο Πρωθυπουργός προσπαθεί να διασκεδάσει τις εντυπώσεις, όλοι μιλάνε πλέον για πόλεμο. Ο Πάνος Καμμένος μιλάει ανοιχτά για ομηρία των δύο στρατιωτών και βλέπει θανατηφόρο ατύχημα με την Τουρκία. Το ίδιο αναγκάστηκε να παραδεχθεί – τον κίνδυνο θερμού επεισοδίου με την γείτονα – και ο ΥΠΕΞ Νίκος Κοτζιάς, μαζί με όλα τα γνωστά περί σεβασμού του διεθνούς δικαίου από την Τουρκία, που αναμασά τον τελευταίο καιρό.

Οι δηλώσεις Καμμένου ωστόσο προκάλεσαν δυσφορία στο κυβερνητικό στρατόπεδο και αρνητικά σχόλια από τους εθνομηδενιστές του κ. Τσίπρα, ενώ ήρθαν να προστεθούν και οι τοποθετήσεις των ΣΥΡΙΖΑΙΩΝ Κυρίτση και Μπαλάφα και άλλων που ευθυγραμμίστηκαν με τον κ. Φίλη και είπαν ότι δεν είναι το μείζον θέμα η σύλληψη και η φυλάκιση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών.

Και ενώ συμβαίνουν αυτά στην Αθήνα, ο Erdogan, σχεδόν καθημερινά, υβρίζει και χλευάζει την Ελλάδα και τους Έλληνες, ενώ κυβέρνηση και αντιπολίτευση στην Τουρκία συναγωνίζονται ποια θα εκφράσει περισσότερες απειλές κατά της χώρας μας. Οι Τούρκοι επίσης έχουν ξεκινήσει να λένε στον διεθνή χώρο, ότι η Ελλάδα τους προκαλεί και είναι η επιθετική δύναμη στην περιοχή και όχι η Άγκυρα. Υπενθυμίζουν μάλιστα ότι η Ελλάδα έκανε τη Μικρασιατική Εκστρατεία, ότι η Αθήνα ανέτρεψε τον Μακάριο και τη συνταγματική τάξη στην Κύπρο και προσπαθούν να παρουσιάσουν ως επιθετικό τον Προκόπη Παυλόπουλο ή τον Πάνο Καμμένο, ενώ στην πραγματικότητα ο Erdogan ζητάει το μισό Αιγαίο και στέλνει χαιρετισμούς κάθε τόσο στην Ξάνθη και την Κομοτηνή. Την Κυριακή είπε πως οι Έλληνες γλύτωσαν στο Σαγγάριο και δεν έγιναν παστά ψάρια, και έφυγαν τρέχοντας πέφτοντας στη θάλασσα. Εκτός δε από τον Τούρκο Πρόεδρο, η αντιπολίτευση εγκαλεί κάθε τόσο την κυβέρνηση στην Άγκυρα γιατί δεν καταλαμβάνει τα 18 νησιά που κατέχει παράνομα η Ελλάδα, ενώ τα ΜΜΕ με αλλεπάλληλα δημοσιεύματα ενισχύουν το ανθελληνικό κλίμα.

Παρά τον εφησυχασμό της κυβέρνησης πάντως στην Ελλάδα οι πολίτες αγωνιούν για την κατάσταση με την Τουρκία, έχοντας και οι ίδιοι διαπιστώσει πλέον πως στην εξουσία υπάρχει μία παρέα αναποτελεσματική και καταστροφική για τη χώρα και ένας Πρωθυπουργός που θεωρείται «καμένο χαρτί» και μοιάζει εξαιρετικά ανεπαρκής να υπερασπιστεί τα εθνικά συμφέροντα της πατρίδας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.