Εκτός κυβέρνησης έθεσε χθες αιφνιδιαστικά ο Αμερικανός Πρόεδρος Donald Trump τον υπουργό Εξωτερικών Rex Tillerson! Ο Αμερικανός Πρόεδρος έκανε λόγο για διαφωνίες με τον υπουργό Εξωτερικών για να εξηγήσει την αποπομπή του, επικαλούμενος ιδιαίτερα το ζήτημα του Ιρανικού πυρηνικού προγράμματος.

«Συνεννοούμεθα καλά, όμως είχαμε διαφωνίες», είπε ο Donald Trump, αναχωρώντας για την Καλιφόρνια από τους κήπους του Λευκού Οίκου. «Όταν κοιτάζετε τη συμφωνία για το Ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα: εγώ πίστευα πως ήταν φρικτή, αυτός πίστευε πως ήταν εντάξει», εξήγησε. Ωστόσο, προκαλεί εντύπωση η διαρροή από πηγές που πρόσκεινται στον απερχόμενο υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, ο οποίος φέρεται να μην γνωρίζει τους λόγους της απομάκρυνσής του.

Νέος υπουργός Εξωτερικών ορίζεται σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο Mike Pompeo, μέχρι σήμερα διευθυντής της CIA.

Ταυτόχρονα έγινε γνωστό ότι τοποθετείται ως νέα διευθύντρια στην CIA η Gina Haspel. Είναι η πρώτη γυναίκα στην ιστορία της υπηρεσίας που αναλαμβάνει τον πρώτο ρόλο.

Ο Donald Trump δήλωσε σίγουρος ότι ο Mike Pompeo «είναι ο κατάλληλος άνθρωπος για τη δουλειά σε αυτήν την κρίσιμη καμπή», αναφέρεται στην ανακοίνωση του Λευκού Οίκου.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.