Εκτός κυβέρνησης έθεσε χθες αιφνιδιαστικά ο Αμερικανός Πρόεδρος Donald Trump τον υπουργό Εξωτερικών Rex Tillerson! Ο Αμερικανός Πρόεδρος έκανε λόγο για διαφωνίες με τον υπουργό Εξωτερικών για να εξηγήσει την αποπομπή του, επικαλούμενος ιδιαίτερα το ζήτημα του Ιρανικού πυρηνικού προγράμματος.

«Συνεννοούμεθα καλά, όμως είχαμε διαφωνίες», είπε ο Donald Trump, αναχωρώντας για την Καλιφόρνια από τους κήπους του Λευκού Οίκου. «Όταν κοιτάζετε τη συμφωνία για το Ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα: εγώ πίστευα πως ήταν φρικτή, αυτός πίστευε πως ήταν εντάξει», εξήγησε. Ωστόσο, προκαλεί εντύπωση η διαρροή από πηγές που πρόσκεινται στον απερχόμενο υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, ο οποίος φέρεται να μην γνωρίζει τους λόγους της απομάκρυνσής του.

Νέος υπουργός Εξωτερικών ορίζεται σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο Mike Pompeo, μέχρι σήμερα διευθυντής της CIA.

Ταυτόχρονα έγινε γνωστό ότι τοποθετείται ως νέα διευθύντρια στην CIA η Gina Haspel. Είναι η πρώτη γυναίκα στην ιστορία της υπηρεσίας που αναλαμβάνει τον πρώτο ρόλο.

Ο Donald Trump δήλωσε σίγουρος ότι ο Mike Pompeo «είναι ο κατάλληλος άνθρωπος για τη δουλειά σε αυτήν την κρίσιμη καμπή», αναφέρεται στην ανακοίνωση του Λευκού Οίκου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.