Το πρώτο ιπτάμενο αυτοκίνητο στον κόσμο αποκαλύφτηκε στο Διεθνές Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης στην Ελβετία και παράγεται από την Ολλανδική εταιρεία PALV η οποία δέχεται παραγγελίες στην ιστοσελίδα της.

Σύμφωνα με το CNBC, η PALV δήλωσε ότι η πρώτη παράδοση θα γίνει το 2019 όταν το μοντέλο παραγωγής θα έχει πλέον λάβει τις τελικές πιστοποιήσεις ασφάλειας.

Η εταιρεία αναφέρει πως το ιπτάμενο όχημα φτάνει περίπου τα 100 μίλια ανά ώρα στο δρόμο, ενώ μπορεί να φτάσει τα 112 μίλια ανά ώρα στον αέρα με μέγιστο υψόμετρο 11.000 πόδια και θα καλύπτει αποστάσεις άνω των 350 μιλίων. Όπως αναφέρει το δημοσίευμα η μετατροπή δεν είναι τόσο απλή καθώς χρειάζεται να γίνει χειροκίνητα, ωστόσο μπορεί να γίνει σε λιγότερο από 10 λεπτά σύμφωνα με την PalV.

Το πρώτο μοντέλο θα είναι περιορισμένης έκδοσης με μόνο 90 διαθέσιμα ιπτάμενα αυτοκίνητα προς πώληση και θα κοστίζει περίπου 499.000 ευρώ. Στη συνέχεια θα κυκλοφορήσει το μοντέλο «Liberty Sport Edition» το οποίο θα κοστίζει περίπου 299.000 ευρώ. Στην τιμή συμπεριλαμβάνονται και τα μαθήματα για την απόκτηση δίπλωμα πιλότου.

Το ιπτάμενο όχημα είναι πιστοποιημένο για να πετάει σύμφωνα με τους κανονισμούς των Αμερικανικών και Ευρωπαϊκών υπηρεσιών ασφαλείας, αλλά οι ιδιοκτήτες θα χρειαστούν άδεια πιλότου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.