Κλιμακώνει την προκλητική λεκτική αντιπαράθεση με την Ελλάδα ο Πρόεδρος της Τουρκίας, Tayyip Erdogan.

Σύμφωνα με το skai.gr, μιλώντας στον Σαγγάριο, όπου το 1921 ανακόπηκε η πορεία του Ελληνικού στρατού προς την Άγκυρα, ο Τούρκος Πρόεδρος σημείωσε αιχμηρά πως όσοι θέλουν να «φρεσκάρουν τη μνήμη τους ας κοιτάξουν την πρόσφατη ιστορία τους», και να διαβάσουν κάποιο καλό βιβλίο ιστορίας αντί για παραμύθια. «Όσοι εκστομίζουν μεγαλύτερες κουβέντες από το μπόι τους ας μάθουν πολύ καλά πως γλίτωσαν να γίνουν παστά ψάρια στον Σαγγάριο και ότι έφυγαν από εδώ πέφτοντας στη θάλασσα», είπε.

Η τοποθέτηση Erdogan ήλθε στον απόηχο της δήλωσης του Έλληνα ομολόγου του, Προκόπη Παυλόπουλου, πως, εάν χρειαστεί, οι Έλληνες θα μιμηθούν τους προγόνους τους και θα σταθούν απέναντι στους Τούρκους και ότι δεν τίθεται θέμα αναθεώρησης της Συνθήκης της Λωζάνης και «γκρίζων ζωνών» στο Αιγαίο, η οποία είχε προκαλέσει την οργισμένη αντίδραση του Τουρκικού ΥΠΕΞ.

Ο Tayyip Erdogan στην ίδια ομιλία είπε ακόμη πως τα φυσικά σύνορα της Τουρκίας «είναι διαφορετικά και τα σύνορα της καρδιάς μας. Η έννοια της Τουρκίας είναι πολύ πιο πέρα από τα 780.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα», τόνισε και έστειλε χαιρετισμούς στην Κομοτηνή, στην Ξάνθη και σε άλλες Βαλκανικές μουσουλμανικές κοινότητες εκτός Ελλάδος, όπως στο Σεράγεβο, στα Σκόπια, στην Πρίστινα και στο Μόσταρ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.