Έκλεισε μια βδομάδα, που οι δύο Έλληνες αξιωματικοί είναι κλεισμένοι σε φυλακή της Αδριανούπολης, περιμένοντας να τους απαγγελθεί κατηγορία. Οι γονείς τους και όλοι η Ελλάδα αγωνιούν. Ο Τσαβούσογλου μας παραπέμπει στο ροκ της Τουρκικής δικαιοσύνης. Οι Τσίπρας και Κοτζιάς μας συνιστούν ήρεμη αναμονή. Ο αρμόδιος Υπουργός Άμυνας, έφυγε ταξίδι σο εξωτερικό για να μας δηλώσει ότι οι αξιωματικοί μας είναι . . . «όμηροι». Δηλαδή πρέπει να καταβάλομε λύτρα για να τους πάρομε πίσω. Η κατάσταση θα ήταν κωμική, αν δεν ήταν για κλάματα για το χάλι της Κυβέρνησης μας και τραγική για τα δυο στρατευμένα παιδιά μας.

Τις πρώτες μέρες του Δεκεμβρίου, η Φωνή του Κουμουνδούρου είχε σχολιάσει την επίσκεψη Ερντογάν με ένα αρθράκι: «Τι Λωζάννη, τι Κοζάνη»; Διερωτόμαστε τότε προς τι τον καλέσαμε; Και δίναμε την προφητική απάντηση:

«Για ένα λογικό άνθρωπο, μια πιθανή εξήγηση είναι ότι η μόνη πολιτική, που αντιλαμβάνεται και μπορεί να παράγει ο Πρωθυπουργός, είναι η πολιτική εσωκομματικών και ενδο-κυβερνητικών ισορροπιών και αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης, όποτε βρίσκεται «στα στενά».

Τώρα βλέπομε αυτή την παράφρονα εξωτερική πολιτική, που ξεχωρίζει για τα ξεδιάντροπα, κομματικά της κριτήρια, ακόμα μια φορά στην πράξη. Παίζουν με ασύγγνωστη επιπολαιότητα ΣΥΡΙΖΑΝΕΛΙΚΗ εξωτερική πολιτική, δημιουργώντας εστίες φωτιάς εκεί που δεν υπήρχαν. Εμβολισμούς Ελληνικών πολεμικών σκαφών από Τούρκικα και σύλληψη αξιωματικών μας σε περιπολία, δεν είχαμε ξαναδεί. Στην Τουρκική νοοτροπία, η λικνιζόμενη βλακεία μας, μόνο ως ξερολούκουμο μπορεί να φαντάζει.

Αλλά το αρθράκι μας του Δεκεμβρίου περιέχει και άλλη μια προφητεία. Λέει επί λέξει: «Μην ξεχνάμε ότι η Συνθήκη της Λωζάννης, ρύθμισε όλα τα σύνορα της Τουρκίας, ακόμα και στην ευαίσθητη περιοχή της Συρίας και του Κουρδικού Ιράκ». Σαφής πρόβλεψη ότι κάτι θα συνέβαινε εκεί, που βρίσκεται και το Αφρίν στο οποίο εισέβαλαν οι Τούρκοι δυο μήνες μετά.

Η δική μας όμως εξωτερική πολιτική, αντί να μελετά την Τουρκική απειλή, έχει απορροφηθεί  δυο μήνες τώρα, από την εξεύρεση τρόπου εκπλήρωσης των υποσχέσεων Τσίπρα στον Τραμπ για βόλεμα των Σκοπίων.

Ο Ελληνικός Λαός έδειξε τους τελευταίους δυο μήνες, με διάφορες μαζικές ή μεμονωμένες ηρωικές εκδηλώσεις (όπως των γονέων και των συγχωριανών των δύο αξιωματικών), ότι ξέρει να ιεραρχεί την αγάπη προς την Πατρίδα πάνω απ’ όλα. Μήπως είναι καιρός κύριε Τσίπρα, να πάρετε και σεις λίγο μυρωδιά από αυτό το Ελληνικό άρωμα και να ασχοληθείτε – σε συνεργασία με όλες τις πολιτικές δυνάμεις που την προσφέρουν πρόθυμα – με την χάραξη και πιστή εφαρμογή μιας αληθινά εθνικής εξωτερικής πολιτικής; Όσο κι’ αν δεν σας αρέσει, Ιδού νυν καιρός ευπρόσδεκτος, ιδού νυν ημέρα σωτηρίας.

Από τον Μάξιμο                                                                 11 Μαρτίου 2018

 

 

 

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.