«Λυπάμαι για αυτή τη χώρα», υποστήριξε μιλώντας στο 3ο οικονομικό forum των Δελφών ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννης Στουρνάρας, κληθείς να σχολιάσει το θέμα της Novartis.

Όταν ερωτήθηκε αν πιστεύει ότι πρέπει να παραιτηθεί από τη θέση του διοικητή μέχρι να ξεκαθαρίσει η υπόθεση, ουσιαστικά το απέκλεισε και απάντησε: «δεν θα υπάρξει κανένας συμβιβασμός όσον αφορά στην ανεξαρτησία της Τράπεζας της Ελλάδας».

Ο κ. Στουρνάρας υποστήριξε ότι εδώ και εβδομάδες καλεί κάποιον να του υποδείξει πότε διευκόλυνε την Novartis για να λάβει επιστροφή φόρου. Χαρακτήρισε ψευδείς όλες τις κατηγορίες που του αποδίδονται ενώ άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο, οι ανώνυμοι μάρτυρες που τον ενέπλεξαν στην υπόθεση να έχουν πέσει θύματα εκβιασμού.

«Η Τράπεζα της Ελλάδας η οποία είναι ανεξάρτητη, επιμένει στην αναγκαιότητα του να υπάρχει προληπτική γραμμή στήριξης προκειμένου να μην υπάρξει επίπτωση στο κόστος δανεισμού των τραπεζών», επεσήμανε επίσης ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας, απαντώντας στον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ο οποίος την προηγουμένη, είχε εμμέσως ασκήσει κριτική στον κ. Στουρνάρα για την άποψη που διατυπώνει στο θέμα της πιστωτικής γραμμής.

Ο διοικητής της ΤτΕ υποστήριξε ότι περιμένει από του Eurogroup να λάβει όλες τις αποφάσεις που θα καταστήσουν το Ελληνικό χρέος βιώσιμο ενώ τόνισε ότι δεν πρέπει να υπάρξει οπισθοδρόμηση στην άσκηση της οικονομικής πολιτικής. «Η χώρα χρειάζεται πολιτική ομαλότητα καθώς δεν είμαστε στο τέλος του δρόμου αλλά στην αρχή μιας νέας εποχής».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.