Εντυπωσιάστηκα από την έντονη παρουσία του Πρωθυπουργού στα Κούλουμα της Σκύρου, όπου του «τα έψαλε» κανονικά ο τοπικός λαϊκός ποιητής. Ο Αλέξης τον αντιμετώπισε με γέλια …. αντί για τα κλάματα, που ταίριαζαν περισσότερο. Το μυαλό μου όμως πήγε αυτόματα στην ηχηρή σιγή του Αριστερού ασύρματου, τόσο του ίδιου όσο και του Υπουργού μας επί των Εξωτερικών, στα κρίσιμα συμβάντα των Ιμίων, που κράτησε δυο ολόκληρες μέρες, μέχρι να αντιδράσουν, με ένα τηλεφώνημα στον Γιλντιρίμ ο ένας και μια πολεμική δήλωση ο άλλος.

Φαίνεται ότι ο κανόνας της «Για πρώτη Φορά Αριστεράς» είναι να οργανώνομε φιέστες όποτε τα θέματα προσφέρονται για δημόσιες σχέσεις και να το παίζομε αν-ενημέρωτοι, όποτε δεν μας συμφέρει. Δυστυχώς όμως η κατάχρηση, όχι μόνο των ναρκωτικών ουσιών, αλλά και του τακτικισμού, έχουν ολέθριες συνέπειες γενικώς, ιδιαιτέρως όμως στα εθνικά θέματα.

Σήμερα μου έστειλαν από το εξωτερικό μια σελίδα από την γνωστή γαλλική Επιθεώρηση Courrier International, με τίτλο La nouvelle vagueΤο νέο κύμα. Αναφέρει 13 Πρωθυπουργούς ή Προέδρους Δημοκρατίας κάτω των 45 ετών και 6 άνω των 80, προφανώς για να επιβεβαιώσει την θεωρία των δύο άκρων.

Το πολύ ενδιαφέρον για μας είναι η «έκλειψη» του δικού μας Πρωθυπουργού, αλλά και της Ελλάδας από τον κατάλογο. Οφείλω να ομολογήσω ότι με έβαλε σε σκέψεις: Μήπως με τα καμώματα της «για πρώτη φορά Αριστεράς” αποφάσισαν να μας «σβήσουν από τους χάρτας και τον ωκεανόν», όπως έλεγε ο αείμνηστος Μποσταντζόγλου; Ή μήπως λόγω αφωνίας ξέχασαν τα διεθνή ΜΜΕ τον κ. Τσίπρα; Ή μήπως επειδή η ηλικία του είναι μεν 43 αλλά οι ιδέες του ανάγονται το αργότερο στο 1917 (δηλαδή είναι τουλάχιστο 101 ετών) δεν ήξεραν σε πια κατηγορία να τον κατατάξουν;

Να κλείσω μ’ ένα λόγο παρηγοριάς μια και έρχεται και ψυχο-Σάββατο: Ανάμεσα στους 19 πολιτικούς ηγέτες του καταλόγου, οι 10 δεν είναι ηγέτες δημοκρατιών με την κανονική έννοια της λέξης. Άρα δεν πάσχομε μόνο εμείς από βιασμό, ή ευνουχισμό της δημοκρατίας.

 

Από τον Μάξιμο                                                                         Καλή Σαρακοστή

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.