Τα Ελληνοτουρκικά και η ένταση στο Αιγαίο ήταν το βασικό ζήτημα που έθεσε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, στις συναντήσεις που είχε στο Μόναχο τόσο με τον Τούρκο Πρωθυπουργό, όσο και με τον Αυστριακό Καγκελάριο αλλά και τον ΥΠΕΞ της Ρωσίας.

Στο Μόναχο όπου διεξάγεται το «Νταβός της γεωπολιτικής» το Munich Security Conference στο οποίο και συμμετέχει ο πρόεδρος της ΝΔ και στο περιθώριο του συνεδρίου συναντήθηκε με τον Τούρκο Πρωθυπουργό Binali Yildirim, με τον οποίο συζήτησαν για τις Ελληνοτουρκικές σχέσεις αλλά και την ένταση στο Αιγαίο.

Στη συνάντηση ήταν παρόντες ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Melvut Cavusoglu και ο Τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ, Γιώργος Κουμουτσάκος. Ας σημειωθεί, πως σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε στην Τουρκική ηγεσία τις πάγιες Ελληνικές θέσεις.

Επιπροσθέτως, κατά τη διάρκεια της δεύτερης μέρας του συνεδρίου, ο αρχηγός της ΝΔ είχε συνάντηση με τον νεοεκλεγέντα Καγκελάριο της Αυστρίας Sebastian Kurz με τον οποίον συζήτησαν ζητήματα των Δυτικών Βαλκανίων ενώ νωρίτερα συναντήθηκε με τον υπουργό Εξωτερικών της Ρωσίας, Sergey Lavrov, συζητώντας διμερή και περιφερειακά θέματα.

Ακόμη, ο κ. Μητσοτάκης είχε επαφές με τον Γενικό Γραμματέα του ΝATO  Jens Stoltenberg, καθώς και με τον Αμερικανό Γερουσιαστή της Πολιτείας του Wisconsin  Ron Johnson. Αξίζει να σημειωθεί, πως ο πρόεδρος της ΝΔ σε όλους τους συνομιλητές του έθεσε το ζήτημα των Ελληνοτουρκικών σχέσεων.

Τέλος ο κ. Μητσοτάκης είχε ένα σύντομο τετ α τετ με την επικεφαλής του ΔΝΤ Christine Lagarde.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.