Μια στρατιωτική εγκατάσταση σε ακτή του Bodrum (Αλικαρνασσός) και ένα παρατηρητήριο στη νησίδα Cavus, ξεκίνησε να φτιάχνει η Τουρκία για να έχει εικόνα των βραχονησίδων στα Ίμια, τις οποίες θεωρεί Τουρκικές.

Σύμφωνα με τα Τουρκικά ΜΜΕ που έχουν εικόνες και βίντεο, το παρατηρητήριο θα χρησιμεύει για να ελέγχονται οι κινήσεις των Ελληνικών στρατιωτικών μονάδων καθώς και προσφύγων και παράτυπων μεταναστών, ενώ θα εγκατασταθούν και θερμικές κάμερες ώστε να καταγράφεται κάθε κίνηση στα Ίμια επί 24ώρου βάσεως.

Μάλιστα η Τουρκική εφημερίδα Cumhuriyet, στην ηλεκτρονική της έκδοση, δημοσιεύει φωτογραφίες από την παραλία Gümüşlük, όπου διακρίνονται τα μηχανήματα να έχουν αρχίσει τις εργασίες για ναυτική υποδομή, λίγες ώρες μετά το χτύπημα της Τουρκικής ακταιωρού στο πλοίο του Ελληνικού λιμενικού. Ειδικότερα, όπως περιγράφει στις λεζάντες των φωτογραφιών, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της Cumhuriyet.com, στην παραλία, όπου μέχρι σήμερα χρησιμοποιούνταν για αναψυχή από κατοίκους και ελάχιστους τουρίστες, οι εργασίες ξεκίνησαν με εντατικούς ρυθμούς.

Να σημειωθεί ότι η Τουρκική παρουσία είναι έντονη στην περιοχή και η Τουρκική εφημερίδα Milliyet ανέβασε ένα βίντεο στην ηλεκτρονική της έκδοση με την παρουσία Τουρκικών πλοίων γύρω από τα Ίμια.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.