Στο υπουργείο Εξωτερικών κλήθηκε τελικά ο Τούρκος πρέσβης στην Αθήνα, όπως γνωστοποιεί το ΥΠΕΞ, ενώ χρειάστηκε να περάσουν, ούτε μία, ούτε δύο, αλλά 15 ώρες μετά το σοβαρό επεισόδιο στα Ίμια, για να γίνει διάβημα διαμαρτυρίας προς την Τουρκία και αυτό, σε επίπεδο Γενικού Γραμματέα. Νωρίτερα βέβαια τον τόνο αντιμετώπισης της κατάστασης, την οποία και πάλι η κυβέρνηση επιχειρεί να υποβαθμίσει, είχε δώσει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ο οποίος δήλωσε ότι την κυβέρνηση την προβληματίζει η συμπεριφορά της Τουρκίας!

Το ΥΠΕΞ αναφέρει στην ανακοίνωση του ότι: «ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εξωτερικών, Πρέσβης κ. Δημήτριος Παρασκευόπουλος, προέβη σήμερα σε έντονο διάβημα διαμαρτυρίας προς τον Τούρκο ομόλογό του. Παράλληλα, κλήθηκε στο Υπουργείο Εξωτερικών, από τον Γενικό Διευθυντή Πολιτικών Υποθέσεων, ο Τούρκος Πρέσβης στην Αθήνα.

Επικίνδυνα συμβάντα σαν αυτό, τα οποία θέτουν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές, είναι αποτέλεσμα της κλιμακούμενης και προκλητικής συμπεριφοράς που επιδεικνύει αυξημένα τις τελευταίες ημέρες η Τουρκία. Η Τουρκία οφείλει να τερματίσει τις παραβιάσεις του διεθνούς δικαίου και τις πράξεις που δεν συμβάλλουν στην ανάπτυξη των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών. Πράξεις που υπονομεύουν την περιφερειακή ασφάλεια και σταθερότητα, που η Ελλάδα προασπίζεται και θα συνεχίσει να προασπίζεται».

Τα Ίμια ανήκουν στην Τουρκία αναφέρει ανακοίνωση του Τουρκικού ΥΠΕΞ με την οποία κατηγορεί την Ελληνική διπλωματία ότι διαστρέφει τα γεγονότα. Μεταξύ άλλων στην απαντητική ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας υποστηρίζεται ότι η Άγκυρα ήταν αυτή που πρώτη προέβη σε διάβημα διαμαρτυρίας δια του υφυπουργού εξωτερικών της προς τον ΓΓ του Ελληνικού υπουργείου για τους «επικίνδυνους ελιγμούς του Ελληνικού λιμενικού σώματος στις βραχονησίδες Kardak που ανήκουν στη χώρα μας». Η Ελλάδα συνεχίζει τις εχθρικές κινήσεις στο Αιγαίο σε αέρα και θάλασσα, δεν θα τις ανεχτούμε, αναφέρει το Τουρκικό ΥΠΕΞ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.