Σάλο προκάλεσε με τις δηλώσεις του ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, προτείνοντας να αλλάξουμε και εμείς το όνομα του αεροδρομίου «Μακεδονία» γιατί μπερδεύονται οι ξένοι επισκέπτες ενώ στη συνέχεια δήλωσε ότι ο όνομα είναι μια χαμένη υπόθεση για τους Έλληνες και τα Σκόπια δεν έχουν αλυτρωτικές διαθέσεις στο Σύνταγμά τους, γιατί και το δικό μας τα ίδια λέει!

Στη συνέχεια και αφού οι δηλώσεις του προκάλεσαν σάλο, έσπευσε να πει ότι παραποιήθηκαν αν και στο παρελθόν, πέραν της αλλαγής ονομασίας του αεροδρομίου Μακεδονία, τα άλλα τα έχει ξαναπεί.

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης το πρωί της Τρίτης, μιλώντας στον ΣKAI, πρότεινε να κάνουμε μια κίνηση καλής θέλησης, όπως οι Σκοπιανοί και να μετονομάσουμε το αεροδρόμιο Μακεδονία. Στην έκπληξη του δημοσιογράφου, αρχικά ο κ. Μπουτάρης επιχείρησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις δηλώνοντας: «Δεν είπα ότι πρέπει να αλλάξουμε το όνομα, είπα ότι έχουμε ήδη πρόβλημα, διότι οι ξένοι που ήδη ξέρουν τα Σκόπια ως Μακεδονία, όταν ακούν τον πιλότο να λέει ότι φτάσαμε στο Μακεδονία μπερδεύονται και αναρωτιούνται», προσθέτοντας πως ουσιαστικά εκείνος έθεσε έναν προβληματισμό για ένα ζήτημα γύρω από το οποίο «έχουμε ήδη πρόβλημα».

Και συνέχισε: «Εγώ δεν είπα ότι πρέπει να αλλάξουμε το όνομα, εγώ είπα ότι πρέπει να δούμε τι θα κάνουμε, ένα από τα πράγματα από τα οποία μπορούμε να κάνουμε είναι να αλλάξουμε το όνομα», είπε και μεταξύ άλλων πρόσθεσε πως «αυτό το περίφημο όνομα “Μακεδονία” έχει διχάσει τον κόσμο». Έκανε μάλιστα και την πρόταση, «αν ετίθετο θέμα μετονομασίας του αεροδρομίου, θα πρότεινα να το πούμε “Νίκος Γκάλης”, ώστε να μην ξύνουμε μόνιμα πληγές. Καλύτερα να νομίζουμε ότι είναι μπασκετομάνα η Θεσσαλονίκη, παρά να την συγχέουν με ονομασίες που έχουμε χάσει παταγωδώς».

Απαντώντας δε στις επίμονες ερωτήσεις για την ονομασία των Σκοπίων δήλωσε: «Δεν βάζω καθόλου ζήτημα αλλαγής, απλώς επιβεβαιώνω ότι χάσαμε… Τι μάχη δίνουμε, μην μας κλέψουν την Θεσσαλονίκη; Να κατεβούν να πάρουν την Θεσσαλονίκη, αυτή τη μάχη δίνουμε; Είναι ντροπή να οξύνουμε την κατάσταση σε μια περίοδο πολύ κρίσιμη».

Παράλληλα αναλύοντας την κατάσταση κατά την άποψή του, είπε: «Ποια είναι τα πάντα που δίνουμε, αυτά που έχουν ήδη πάρει; Τα Σκόπια δίνουν αγώνα να τα αναγνωρίσουμε και εμείς γιατί αγαπούν την Ελλάδα και αγαπούν την Θεσσαλονίκη, δεν έχουν αλυτρωτικές διαθέσεις, το δήλωσε και ο δήμαρχός τους. Δεν εκφράζει αλυτρωτική διάθεση το Σύνταγμά τους, τα ίδια λέει και το δικό μας».

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.