Ως έναν από τους μεγαλύτερους φίλους, της «Μακεδονίας», και έναν από τους μεγαλύτερους δωρητές οπλικών συστημάτων της χώρας του, χαρακτήρισε την Τουρκία ο Zoran Zaev, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στη χώρα, μετά από πρόσκληση του Τούρκου Πρωθυπουργού Binali Yildirim. Και φυσικά δεν δίστασε να κατηγορήσει την Ελλάδα ότι συντηρεί το πρόβλημα σε βάρος της χώρας του τόσα χρόνια.

«Η Τουρκία είναι μεγαλύτερος υποστηρικτής της ένταξης της “Δημοκρατίας της Μακεδονίας” στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ» τόνισε σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Anadolu, σημειώνοντας ότι προωθεί ενεργά την ένταξη της χώρας του στη Βορειοατλαντική Συμμαχία.

Αναφερόμενος στο ζήτημα της ονομασίας ο Πρωθυπουργός των Σκοπίων δήλωσε ότι ο ίδιος θέλει να λύσει αυτό το πρόβλημα με τη στήριξη των μεγαλύτερων φίλων του, καθώς «δυστυχώς η Ελλάδα συντηρεί αυτό πρόβλημα εις βάρος μας εδώ και 25 χρόνια»

Επίσης σχολίασε ότι όλοι στα Σκόπια επιθυμούν τη λύση της διένεξης για το όνομα, διασφαλίζοντας όμως ότι αυτή «θα προστατεύει τη φήμη και την ταυτότητα μας».

Ο Σκοπιανός Πρωθυπουργός, είπε ακόμη ότι «φυσικά αναπτύσσουμε και επιχειρηματική συμμαχία με την Ελλάδα» και κάλεσε τους Τούρκους επιχειρηματίες να επενδύσουν στη χώρα, λέγοντας χαρακτηριστικά πως η πόρτα της «Μακεδονίας» είναι πάντα ανοιχτή για τις Τουρκικές επιχειρήσεις, οι οποίες μπορούν να επενδύσουν αφορολόγητα για μια δεκαετία. Μάλιστα, για να ενισχύσει τη δοτική του στάση προς τους Τούρκους, πρόσθεσε ότι επιθυμεί να υπερδιπλασιάσει το ποσό που διακινείται στο εμπόριο μεταξύ των δύο χωρών, από 400 εκατ. δολάρια, σε πάνω από ένα δις δολάρια και μάλιστα διευκρίνισε ότι όσοι Τούρκοι μένουν στα Σκόπια μπορούν να αναπτύξουν τη δική τους γλώσσα και κουλτούρα ελεύθερα.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.