Μπορεί ο Σκοπιανός Πρωθυπουργός να χαρακτηρίζει την Τουρκία ως έναν από τους μεγαλύτερους υποστηρικτές της χώρας και να χλευάζει την Ελλάδα ότι αυτή συντηρεί το πρόβλημα σε βάρος της χώρας του, πλην όμως ο Έλληνας Πρωθυπουργός είναι πολύ «υπεράνω» και αυτά δεν τον πτοούν στην απόφασή του να παραχωρήσει το όνομα Μακεδονία στα Σκόπια.

Εκτός πραγματικότητας χαρακτήρισε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας το να μη δοθεί το όνομα Μακεδονία στα Σκόπια, στην εκτενή αναφορά του κατά την ομιλία του στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ το πρωί της Δευτέρας, λέγοντας ότι ήδη το έχουν δώσει οι προηγούμενες κυβερνήσεις!

Μιλώντας για το συλλαλητήριο είπε ότι «δεν αγνοούμε κανέναν Έλληνα πολίτη που εκφράζει τη γνώμη του ελεύθερα» ενώ στη συνέχεια επιχείρησε να ορίσει το μήνυμα των μεγάλων συγκεντρώσεων.

«Ποιο ήταν το μήνυμα: Η Ελληνικότητα της Μακεδονίας; Να μην επιδιώξουμε λύση στο πρόβλημα που είναι ανοικτό από το 1992; Αν αυτό είναι το μήνυμα είναι λάθος, είναι σε βάρος των εθνικών συμφερόντων» είπε αρχικά ο Πρωθυπουργός και συνέχισε:

«Ή μήπως είναι το ότι δίνουμε το όνομα Μακεδονία; Αν αυτό είναι το αίτημα, δεν είναι να κρίνουμε αν είναι λάθος ή σωστό γιατί πριν το κάνουμε είναι να πούμε ότι είναι εκτός πλαισίου πραγματικότητας γιατί ούτε αυτή η κυβέρνηση ούτε κάθε άλλη κυβέρνηση δεν αντιμετωπίζει δίλημμα να δώσει το όνομα γιατί η Ελλάδα καλώς ή κακώς το έχει αποδεχθεί εδώ και πολλά χρόνια. Το αποδέχθηκε και μετά τον πόλεμο. Το αποδέχθηκε με την αποδοχή της ονομασίας το 1992 αποδεχόμενη ως προσωρινή ονομασία που τείνει να γίνει μόνιμη υπό τον όρο ΠΓΔΜ».

Και συνέχισε:

«Αυτό που καλείται μέσα από διαπραγμάτευση η χώρα δεν είναι να δώσει αλλά να πάρει πίσω. Να πείσει τους γείτονες να σταματήσουν να χρησιμοποιήσουν τον όρο Μακεδονία χωρίς προσδιορισμό, να σταματήσουν παντού τις αλυτρωτικές αναφορές, να τους πείσει να μην σφετερίζονται σύμβολα και ονόματα που δεν τους ανήκουν». Πρόσθεσε δε πως έγιναν σημαντικά βήματα μετά τη συνάντηση με τον Σκοπιανό Πρωθυπουργό στο Νταβός που οδήγησε στη μετονομασία του αεροδρομίου και μιας εθνικής οδού.

Και φυσικά κατέληξε με επίθεση στην ΝΔ.

«Δεν ισχυρίζομαι ότι είναι εύκολη διαπραγμάτευση, είναι όμως ο μόνος δρόμος. Και είναι κρίμα που η εθνική γραμμή της χώρας που είναι ξεκάθαρη από το 1992 και μετά αλλά και στο Βουκουρέστι, δεν υποστηρίζεται σήμερα από τον κ. Μητσοτάκη και τη ΝΔ που εμφανίστηκε κατώτερος των περιστάσεων συρόμενος από τους ακροδεξιούς συνοδοιπόρους».

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.