«Η Ελληνοκυπριακή πλευρά δοκιμάζει την υπομονή μας», αναφέρει ο ναύαρχος εν αποστρατεία, Cem Gurdeniz, αναφορικά με τις εξελίξεις γύρω από το Οικόπεδο 3 της Κυπριακής ΑΟΖ, όπου είναι προγραμματισμένη γεώτρηση για λογαριασμό της Κυπριακής Δημοκρατίας. H Τουρκία επιδιώκει να διακόψει το συγκεκριμένο πρόγραμμα έρευνας και αξιοποίησης φυσικών πόρων.

Ο Gurdeniz, μιλώντας στην εφημερίδα Milliet και ενισχύοντας το ανθελληνικό κλίμα που καλλιεργεί η κυβέρνηση στη χώρα, σημείωσε πως, «με αυτές τις κινήσεις της η Ελληνοκυπριακή πλευρά και η Ελλάδα δοκιμάζουν την υπομονή και την πιθανή αντίδραση της Τουρκίας» και «πιστεύουν ότι αν η Τουρκία υποχωρήσει εδώ, θα υποχωρήσει και σε άλλα πεδία. Επειδή η Τουρκία κάνει μια σοβαρή επιχείρηση στα νότια σύνορά της, στη Συρία, και η Τουρκική κοινή γνώμη επικεντρώνεται σε αυτήν, το βλέπουν ως ευκαιρία».

Ο ναύαρχος εν αποστρατεία συνέχισε λέγοντας πως «υπενθυμίζουμε πως όποτε συμπεριφέρθηκαν με αυτό τον καιροσκοπισμό, είχαν σημαντικές εδαφικές απώλειες. Ως παράδειγμα αναφέρουμε την Ειρηνευτική Επιχείρηση της Κύπρου και τα Ίμια», τα οποία να σημειωθεί ότι πλέον οι Τούρκοι θεωρούν δικό τους έδαφος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.