Με αναφορές στην υπόθεση Novartis, αλλά και επισημάνσεις για την αδυναμία της κυβέρνησης να οδηγήσει την χώρα σε έξοδο από την κρίση, ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, πραγματοποίησε περιοδεία στην Εύβοια μιλώντας με πολλούς κατοίκους, παράγοντες και τοπικούς φορείς

«Εμένα με ενδιαφέρει πολύ περισσότερο να ενώσω τους Έλληνες μιλώντας για το μέλλον, παρά να τους διχάσω μιλώντας για το παρελθόν. Και αυτή είναι η πρωταρχική μου ευθύνη. Και δυστυχώς, σε ένα εξαιρετικά τοξικό πολιτικό περιβάλλον, έχουμε την υποχρέωση ως παράταξη από την μία να αμυνθούμε απέναντι σε σκευωρίες και σε υποθέσεις που παίρνουν τα χαρακτηριστικά ουσιαστικά πολιτικής δίωξης, αλλά από την άλλη να μιλήσουμε και για το μέλλον. Κυρίως για τη νεότερη γενιά. Και κυρίως για αυτούς οι οποίοι σήμερα, βλέποντας όλο αυτό το τοξικό κλίμα, γυρίζουν το βλέμμα μακριά από την πολιτική και κάποιοι επιλέγουν να φύγουν και από την πατρίδα μας», τόνισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σε δήλωσή του στο περιθώριο της περιοδείας του στην Εύβοια.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σημείωσε ακόμη ότι «η χώρα βγαίνει από μια κρίση βαθιά λαβωμένη. Η σημερινή κυβέρνηση δεν μπορεί να δημιουργήσει πλούτο και να βάλει μπροστά τη μηχανή της πραγματικής οικονομίας. Δεν μπορεί να δημιουργήσει ανάπτυξη. Δεν μπορεί να φέρει θέσεις απασχόλησης. Δεν μπορεί να αξιοποιήσει τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του κάθε τόπου». Και συνέχισε: «Η σημερινή κυβέρνηση έχει επιλέξει να υπερφορολογήσει τη δημιουργική Ελλάδα προκειμένου να μπορεί να μοιράζει δεξιά και αριστερά λίγα επιδόματα σε αυτούς που θεωρεί εκλογική πελατεία. Δεν παράγεται έτσι πλούτος και δεν ενθαρρύνεται έτσι η ιδιωτική οικονομία».

Ο πρόεδρος της ΝΔ κατά την περιοδεία του στην Εύβοια συζήτησε με πολλούς επαγγελματίες για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, κυρίως με τους φόρους, διαμηνύοντας ότι το μείγμα υπερφορολόγησης και ασφαλιστικών εισφορών έχει καταλήξει πια να καθιστά την επιτυχία και την εργασία περίπου απαγορευτική και ο ίδιος δεσμεύεται για την μείωση της φορολογίας.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.