Με τον πρέσβη των ΗΠΑ στην Αθήνα Geoffrey Pyatt συναντήθηκε χθες ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης και φαίνεται πως δεν μάσησε τα λόγια του αναφορικά με την ονομασία των Σκοπίων. Σύμφωνα με ανακοίνωση του κόμματος «η συζήτηση των δύο ανδρών περιστράφηκε γύρω από τις εξελίξεις στο θέμα της Novartis, αλλά και στο ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων».

Ο κ. Λεβέντης, απευθυνόμενος στον Geoffrey Pyatt, τόνισε ότι «αν η κυβέρνηση δώσει λύση με τον όρο Μακεδονία, η λύση αυτή θα είναι αντίθετη προς τη βούληση του Ελληνικού λαού. Τελικά θα βλάψει και τις ίδιες τις ΗΠΑ, οι οποίες θα δείξουν αχαριστία, παρά τη μέχρι τώρα στάση της Ελλάδας που πάντα ήταν στο πλευρό των ΗΠΑ οσάκις το επέβαλε η προάσπιση του ελευθέρου κόσμου. Στο παρελθόν, λάθη από πλευράς κυβερνήσεων των ΗΠΑ πλήγωσαν πολύ τον Ελληνικό λαό».

Ο κ. Λεβέντης επέμεινε «στο να δοθούν ισχυρά ανταλλάγματα στα Σκόπια, όπως ένταξη στο ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ένωση, Ελληνικές επενδύσεις, ακόμη και διευκολύνσεις στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, το δε κράτος των Σκοπίων σε ένδειξη καλής θέλησης να αποδεχθεί ονομασία χωρίς τη λέξη Μακεδονία, λόγου χάρη να ονομαστεί Σκόπια».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.