Οικονομολόγοι φοβούνται πλήγμα στην πολωνική οικονομία, όμως εκκλησία και συνδικάτα στηρίζουν το κυριακάτικο ρεπό

Κυριακάτικα ψώνια τέλος στην Πολωνία μετά το νέο νόμο που πέρασε η κυβέρνηση της χώρας και επικύρωσε ο πρόεδρος Αντρέι Ντούντα.

Ο νόμος επιβάλει το κλείσιμο των εμπορικών καταστημάτων αρχικά για δύο Κυριακές το μήνα, τρεις Κυριακές το 2019, ενώ το 2020 τα μαγαζιά θα επιτρέπεται να παραμένουν ανοικτά για μόνο επτά Κυριακές το χρόνο.

Από το νόμο εξαιρούνται τα βενζινάδικα, τα φαρμακεία, τα καταστήματα σε σιδηροδρομικούς σταθμούς, τα διαδικτυακά καταστήματα και κάποια ανθοπωλεία.

«Είναι η στιγμή κατά την οποία επιδεικνύουμε εσωτερική κοινωνική αλληλεγγύη. Αλληλεγγύη από εκείνους που δεν εργάζονται στο λιανεμπόριο και ξεκουράζονται τις Κυριακές προς εκείνους που εργάζονται στο λιανεμπόριο και μέχρι τώρα περνούσαν τις Κυριακές στη δουλειά. Δεν μπορούσαν να τις περάσουν με τα παιδιά τους, τις ή τους συζύγους τους, την οικογένειά τους. Και αυτοί οι άνθρωποι αξίζουν το κυριακάτικο ρεπό», επεσήμανε ο Αντρέι Ντούντα.

Οικονομολόγοι φοβούνται πως το «ποτέ την Κυριακή» θα πλήξει το λιανεμπόριο και συνακόλουθα την οικονομική ανάπτυξη της Πολωνίας, η οποία τροφοδοτείται εν πολλοίς από την εγχώρια κατανάλωση.

Ωστόσο, το μέτρο τυγχάνει της στήριξης τόσο της Καθολικής Εκκλησίας όσο και των συνδικάτων.

   Πηγή: Euronews   

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.