Μαθήματα ιστορίας προσπαθούν να κάνουν στον Ελληνικό λαό εσχάτως τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να τον πείσουν περί των αγαθών προθέσεων των Σκοπιανών αλλά και των «εκδικητικών» Ελλήνων που τα έβαλαν με ένα αδύναμο κράτος!

Και αν ακόμα δεν είχαμε ακούσει επιχειρήματα για τα «αλυτρωτικά αισθήματα» των Ελλήνων εις βάρος των Σκοπιανών υποκινούμενα από τον «ελληνικό εθνικισμό», ήρθε η νεολαία ΣΥΡΙΖΑ να αποκαταστήσει την ιστορική αλήθεια.

Στο κείμενο πολιτικής απόφασης της πρόσφατης 5ης Συνόδου του Κεντρικού Συμβουλίου της νεολαίας του κυβερνώντος κόμματος, τοποθετείται επί του «Μακεδονικού ζητήματος» συγκρίνοντας τις Ελληνικές κυβερνήσεις με τον εμπνευστή της κορύφωσης της αλυτρωτικής προπαγάνδας των γειτόνων μας, πρώην Πρωθυπουργό Nikola Gruevski.

Μάλιστα, προσφέροντας επιχειρήματα στους Σκοπιανούς, η νεολαία ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρεται στον «ελληνικό εθνικισμό που προσπάθησε να καλλιεργήσει το μίσος για το γειτονικό λαό»!

Ειδικότερα, στην πολιτική απόφαση υποστηρίζεται ότι «τα προηγούμενα χρόνια βρεθήκαμε μπροστά σε εθνικιστικές κορώνες και από τις δύο πλευρές, με τις ελληνικές κυβερνήσεις τόσο του ΠΑΣΟΚ όσο και της ΝΔ αλλά και τον ακροδεξιό Πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ Nikola Gruevski, να φτάνουν την κατάσταση στα άκρα. Ο ελληνικός εθνικισμός επέβαλε εκδικητικό εμπάργκο που οδήγησε σε περαιτέρω φτωχοποίηση της ΠΓΔΜ και προσπάθησε να καλλιεργήσει το μίσος για το γειτονικό λαό. Τα αλυτρωτικά αισθήματα καλλιεργήθηκαν εκατέρωθεν, μέσα από ιστορικές ανακρίβειες, με σκοπό η κάθε εθνικιστική αφήγηση να εξυπηρετήσει τις αντίστοιχες δικές της στοχεύσεις».
Και προσθέτει η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ:

«Απέναντι στη σύγκρουση των δύο εθνικισμών, η νεολαία ΣΥΡΙΖΑ επιθυμεί μία λύση που θα προωθεί την ειρήνη και την συνεργασία ανάμεσα στις δύο χώρες. Να βρεθεί ένα όνομα για όλες τις χρήσεις, κοινά αποδεκτό και από τους δύο λαούς, το οποίο θα περιέχει τον όρο Μακεδονία μέσα σε σύνθετη ονομασία».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.