Η Goldman Sachs προβλέπει ότι μία ισχυρή διόρθωση στις παγκόσμιες μετοχές βρίσκεται στον ορίζοντα, αλλά όπως επισημαίνει, οποιαδήποτε τέτοια βουτιά θα αποτελούσε ευκαιρία για νέα είσοδο στις αγορές. Για τον κίνδυνο μεγάλου selloff στις αγορές προειδοποίησε την προηγούμενη Παρασκευή και η Bank of America Merrill Lynch.

Σύμφωνα με τους αναλυτές της Αμερικάνικης τράπεζας, τα προειδοποιητικά σήματα για πτώση κατά 10% με 20% στις τιμές των μετοχών κατά τους προσεχείς μήνες ήδη αναβοσβήνουν. Ο δείκτης της επενδυτικής όρεξης για ρίσκο της Goldman Sachs κυμαίνεται κοντά σε ιστορικά υψηλά επίπεδα, υποδεικνύοντας μια απότομη άνοδο στην αισιοδοξία των επενδυτών, ενώ οι traders φαίνεται να μην ανησυχούν για τους πολιτικούς κινδύνους όπως οι εθνικές εκλογές της Ιταλίας.

Παρ ‘όλα αυτά, όπως τονίζουν, ο κίνδυνος μιας bear market θεωρείται χαμηλός, καθώς η ισχυρή και συγχρονισμένη παγκόσμια ανάπτυξη αποτελεί λόγο για να παραμείνει κανείς bullish στις διεθνείς αγορές.

Η Goldman Sachs η οποία παραμένει overweight στις παγκόσμιες μετοχές, ορίζει μια bear market ως πτώση της τάξης του 20% ή περισσότερο.

Το ποσό της προστιθέμενης αξίας στις Αμερικανικές μετοχές τον φετινό Ιανουάριο οδεύει προς μηνιαία επίπεδα ρεκόρ, ενώ ο παγκόσμιος δείκτης MSCI AllCountry World διαπραγματεύεται κοντά σε ένα ιστορικό υψηλό, λόγω της αισιοδοξίας για την οικονομική ανάπτυξη και τα εταιρικά κέρδη. Αν και η πρόσφατη δύναμη των παγκόσμιων μετοχών δεν σημαίνει αναγκαστικά ότι πρέπει να εισέλθουν σε μια φάση διόρθωσης, ωστόσο η Goldman Sachs εκτιμά ότι αυτό δείχνει πως η διόρθωση έχει καθυστερήσει.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.