Μήνυμα κατά οποιουδήποτε συμβιβασμού της Αθήνας με τα Σκόπια στη βάση ονόματος που θα περιέχει τον όρο «Μακεδονία» ή παράγωγά του έστειλαν την Κυριακή δεκάδες χιλιάδες πολίτες που πλημμύρισαν την παραλία της Θεσσαλονίκης.

Μελανά σημεία υπήρξαν ο προπηλακισμός του Κώστα Ζουράρι των Ανεξαρτήτων Ελλήνων από ομάδα αγνώστων, ο εμπρησμός της κατάληψης Libertatia και η βεβήλωση του μνημείου κατά του Ολοκαυτώματος από ακροδεξιούς.

Στο διπλωματικό επίπεδο, αυτή τη στιγμή στο τραπέζι βρίσκονται οι πέντε προτάσεις Νίμιτς , τις οποίες η Αθήνα ανεπισήμως βλέπει με θετικό μάτι, σε αντίθεση με τα Σκόπια. Αξίζει δε να σημειωθεί πως σε κάθε βήμα της διαδικασίας, Τσίπρας και Ζάεφ έχουν να αντιμετωπίσουν σκληρή κριτική αφ’ ενός από την κοινή γνώμη της χώρας τους και αφ’ ετέρου από την εκάστοτε αντιπολίτευση.

Στο πλαίσιο αυτό, το ενδιαφέρον αυτήν την εβδομάδα μετατίθεται στο Νταβός, όπου στο περιθώριο του Οικονομικού Φόρουμ θα υπάρξουν συναντήσεις τόσο σε επίπεδο υπουργών Εξωτερικών όσο και σε επίπεδο πρωθυπουργών. Πολλοί προβλέπουν μάλιστα πως το ραντεβού του Αλέξη Τσίπρα με τον Ζόραν Ζάεφ θα δώσει αποφασιστική ώθηση στις διαπραγματεύσεις που, πάντως, προβλέπονται χρονοβόρες.

Κι όλα αυτά εν όψει ενός νέου συλλαλητηρίου που αναμένεται να πραγματοποιηθεί αυτή τη φορά στην Αθήνα την ερχόμενη Κυριακή.

   Πηγή: euronews   

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.