Μπροστά σε ένα μεθοδευμένο και επιθετικό σχέδιο από την πλευρά της Τουρκίας πλήρους αμφισβήτησης της Ελληνικής κυριαρχίας στο Αιγαίο, στο οποίο συμμετέχουν η κυβέρνηση αλλά και η αντιπολίτευση της γειτονικής χώρας, φαίνεται ότι βρίσκεται η Ελλάδα, ενώ η κυβέρνηση Τσίπρα εμφανίζεται εξαιρετικά αδύναμη στην υπεράσπιση των εθνικών συμφερόντων.

Ο αρχηγός της Τουρκικής αντιπολίτευσης, ο οποίος εδώ και πολλούς μήνες βάλει κατά του Τούρκου Προέδρου γιατί αφήνει την Ελλάδα να κατέχει Τουρκικά νησιά, επανέρχεται για πολλοστή φορά στο θέμα, ενισχύοντας ένα ανθελληνικό κλίμα στην κοινή γνώμη της χώρας του. Ο επικεφαλής της αντιπολίτευση του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος (CHP) Kemal Kılıçdaroğlu, έθεσε για ακόμα μία φορά θέμα ιδιοκτησίας των 18 νησιών και νησίδων, βάζοντας ερωτήματα στον πολιτικό του αντίπαλο Tayyip Erdogan και τον Πρωθυπουργό της Τουρκίας Binali Yildirim.

«Φτάσαμε σε τέτοιο σημείο ώστε να ρωτάμε για τα νησιά του Αιγαίου. Ρωτάω λοιπόν, αυτό το νησί, η Ψέριμος, σε ποιον ανήκει τελικά; Είναι δικό μας ή της Ελλάδας; Βγες και δώσε μια απάντηση», είπε για τον Τούρκο Πρόεδρο για να προσθέσει: «Εγώ ρωτάω και αυτός μου απαντάει πήγαινε και ρώτα αυτούς που τα παρέδωσαν. Κοιτάξτε κουβέντα, δηλαδή παραδέχεται ότι τα έχει παραδώσει. Αυτό το νησί, η Ψέριμος ανήκει σε εμάς ή στην Ελλάδα; Τόσο απλά ρωτάω. Το παραδώσαμε αλλά όχι εμείς, λέει. Εγώ ξέρω τι έχεις παραδώσει εσύ, κάτσε και δώσε μου μια απάντηση σαν άνθρωπος. Απάντησε μην απειλείς», είπε.

Την ίδια στιγμή και ενώ η αντιπολίτευση «ρίχνει λάδι στη φωτιά», η Άγκυρα συνεχίζει καθημερινά τις προκλήσεις της στο Αιγαίο, αμφισβητώντας την Ελληνική κυριαρχία σε αέρα και θάλασσα, ενώ η κυβέρνηση Τσίπρα κρατά «χαμηλούς τόνους» για να μην είναι αυτή που θα προκαλέσει το «θερμό επεισόδιο», το οποίο, όπως εξελίσσεται η κατάσταση, μοιάζει αναπόφευκτο.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.