«Αισιοδοξία επικρατεί σε Ελλάδα, Σκόπια, αλλά και στο διεθνή παράγοντα για το θέμα της επίλυσης του Σκοπιανού», λένε στα μέσα ενημέρωσης πηγές από το Μέγαρο Μαξίμου, σε μια προσπάθεια να πείσουν την κοινή γνώμη, ότι συμβαίνει κάτι άλλο πέρα από την παράδοση του ονόματος της Μακεδονίας στο κρατίδιο των Σκοπίων.

Μετά τη συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών των δυο χωρών Νίκου Κοτζιά και Nikola Dimitrov στη Θεσσαλονίκη και την αναμενόμενη κατάθεση πρότασης για το όνομα από τον ειδικό διαμεσολαβητή του ΟΗΕ στις 17 Ιανουαρίου στη Νέα Υόρκη, το πεδίο των τελικών συζητήσεων για τη λύση μεταφέρεται στο Νταβός, όπου θα μεταβεί ο Έλληνας Πρωθυπουργός στις 23 με 26 Ιανουαρίου.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Real.gr ο Αλέξης Τσίπρας θα συναντηθεί με τον Πρωθυπουργό των Σκοπίων Zoran Zaev στις 24 Ιανουαρίου, «γεγονός που επιβεβαιώνει τις πληροφορίες ότι υπήρξε μεγάλη πρόοδος κατά τη συνάντηση Κοτζιά- Dimitrov στη Θεσσαλονίκη», όπως λένε συνεργάτες του Πρωθυπουργού.

Στο Ελβετικό θέρετρο-σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες και ανεξαρτήτως ότι δεν υπάρχουν ακόμα ανακοινώσεις- θα μεταβούν την ίδια ημέρα και οι υπουργοί Εξωτερικών των δυο χωρών.

Στο Νταβός θα είναι επίσης και η Γερμανίδα Καγκελάριος Angela Merkel, αλλά και ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Donald Trump. Στο Ελβετικό θέρετρο θα βρίσκεται και η Christine Lagarde, πλην όμως δεν έχει προγραμματιστεί μέχρι στιγμής συνάντηση μαζί της. Αντιθέτως φέρεται να έχει οριστικοποιηθεί συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον αντιπρόεδρο της Ρωσίας.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.