Η Ελλάδα βρίσκεται πίσω στις μεταρρυθμίσεις καθώς έχει καθυστερήσει πολύ αναφορικά με την υλοποίηση των προαπαιτούμενων για να λάβει χρήματα από τους Ευρωπαίους εταίρους της, υποστηρίζει το Γερμανικό περιοδικό Spiegel, σε ένα ακόμη αιχμηρό δημοσίευμά του για την κυβέρνηση Τσίπρα.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα από τα 110 προαπαιτούμενα, στα οποία η κυβέρνηση του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα έχει δεσμευτεί, εγκρίνονται μόνο τα 51. Αυτό προκύπτει από την τρίτη αναθεώρηση του τρέχοντος προγράμματος βοήθειας, το οποίο καταρτίστηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. «Τα υπόλοιπα 59 μέτρα πρέπει να θεωρηθούν εκκρεμή, οι Ελληνικές αρχές δεν τα έχουν ακόμη εφαρμόσει», αναφέρει η έκθεση. Αυτά περιλαμβάνουν, για παράδειγμα, τμήματα της φορολογικής μεταρρύθμισης.

Ο Τσίπρας δεν έχει πολύ χρόνο. Η κυβέρνησή του πρέπει να εκπληρώσει τις δεσμεύσεις της μέχρι τις 22 Ιανουαρίου, κατόπιν οι υπουργοί οικονομικών της Ευρωζώνης θα συνεδριάσουν για την εκταμίευση της επόμενης δόσης ύψους περίπου 7 δις ευρώ, σημειώνει το Γερμανικό περιοδικό. Τέλος, στο δημοσίευμα γίνεται αναφορά και στην οργή που εκδηλώθηκε στο παρελθόν για τις μεταρρυθμίσεις και τα προγράμματα διάσωσης των δανειστών, η οποία οδηγούσε στην καθυστέρηση καταβολής των δόσεων. Όμως κάθε φορά την τελευταία στιγμή κατέληγαν οι δύο πλευρές σε κάποια συμφωνία.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.