Ταξιδιωτική οδηγία για τους Τούρκους πολίτες που ταξιδεύουν στις ΗΠΑ εξέδωσε η Άγκυρα. Σύμφωνα με ανακοίνωση του Τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, οι Τούρκοι πολίτες που ταξιδεύουν στις ΗΠΑ κινδυνεύουν με «αυθαίρετες συλλήψεις».

Επιπλέον τους προτρέπει να αναθεωρήσουν ένα πιθανό ταξίδι στις ΗΠΑ, διαφορετικά να λάβουν προληπτικά μέτρα εάν αποφασίσουν να ταξιδέψουν.

Νωρίτερα αυτόν τον μήνα, δικαστήριο των ΗΠΑ έκρινε ένοχο έναν Τούρκο τραπεζίτη, ο οποίος συνδέεται με τον Πρόεδρο Ερδογκαν, με την κατηογορία ότι βοήθησε το Ιράν να παρακάμψει τις Αμερικανικές κυρώσεις. Η υπόθεση προκάλεσε ένταση στις διπλωματικές σχέσεις μεταξύ των δυο συμμάχων του ΝΑΤΟ καθώς, σύμφωνα με την Άγκυρα, η κατηγορία είχε πολιτικά κίνητρα.

Σε ταξιδιωτική οδηγία που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα του με ημερομηνία 11 Ιανουαρίου, το Τουρκικό ΥΠΕΞ σημειώνει επίσης ότι υπήρξε πρόσφατα αύξηση στις τρομοκρατικές επιθέσεις και στα περιστατικά βίας στις ΗΠΑ.

Πάντως ο αντιπρόεδρος της Τουρκικής κυβέρνησης δήλωσε ότι η Halkbank θα καταβάλει οποιοδήποτε πρόστιμο της επιβληθεί από τις ΗΠΑ, μετά την απόφαση Αμερικανικού δικαστηρίου.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.