Εβδομήντα χιλιάδες τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες χάνουν ολόκληρη ή σχεδόν ολόκληρη, την μικρή οικονομική στήριξη που τους παρείχε η Πολιτεία, με βάση τις διατάξεις του πολυνομοσχεδίου που συζητείται στο Κοινοβούλιο, με πρωτοβουλία της κυβέρνησης ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – ΑΝ.ΕΛ. Αντιδράσεις για τα επιδόματα αυτά υπάρχουν και εντός του ΣΥΡΙΖΑ, εκτός από την αντιπολίτευση.

Έτσι στην αντεπίθεση πέρασε η υπουργός Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου για τις περικοπές στα επιδόματα τρίτεκνων και πολύτεκνων και την κριτική που δέχεται τόσο από την αντιπολίτευση και ιδιαίτερα τη Νέα Δημοκρατία όσο και από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ .

«Είστε υποκριτές μέχρι θανάτου, ότι δήθεν κόπτεσθε για το δημογραφικό», είπε η κ. Φωτίου στην Ολομέλεια της Βουλής. «Το δημογραφικό έχει άμεση σχέση με την ανεργία. Ποιος θέλει να κάνει παιδί αν δεν έχει δουλειά ή αν δεν πληρώνεται στην δουλειά του;» αναρωτήθηκε, σαν να μην ήταν η ίδια μέλος της κυβέρνησης που επιβάλλει στους Έλληνες αυτή την κατάσταση.

Στη συνέχεια δε το έκανε ακόμη χειρότερο απαντώντας στον βουλευτή της ΝΔ Γιάννη Βρούτση που κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι αυτή έταξε στους τρίτεκνους και πολύτεκνους αυξήσεις. «Δεν μας ψήφισαν οι τρίτεκνοι, ψήφισαν εσάς που δηλητηριάσατε τους ανθρώπους εναντίον μας και τους τάξατε αυξήσεις για να σας ψηφίσουν. Υποκριτές», είπε,

Η κ. Φωτίου φυσικά απαρίθμησε όλες τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση του δημογραφικού και πόσα πολλά έχει κάνει για την φτώχεια, ενώ έκανε και μια γενική αναφορά για το επίδομα τριτέκνων-πολυτέκνων, λέγοντας ότι «θα το δούμε στο μέλλον».

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.