Ο Ρουβίκωνας εισέβαλε σε συμβολαιογραφείο στο κέντρο της Αθήνας το πρωί της Πέμπτης, απειλώντας την συμβολαιογράφο που ασχολείται με πλειστηριασμούς. Μέλη της οργάνωσης προξένησαν μεγάλες ζημιές σε εξαρτήματα του γραφείου της.

Με καλυμμένα τα πρόσωπά τους, τα μέλη του Ρουβίκωνα εισέβαλαν στο γραφείο συμβολαιογράφου στα Εξάρχεια. Οι κουκουλοφόροι μόλις μπήκαν στο γραφείο έθεσαν σε εφαρμογή το σχέδιό τους. Χωρίστηκαν σε υποομάδες και μπήκαν σε όλες τις αίθουσες. Ένας εξ αυτών, που προφανώς είχε αναλάβει τον αρχηγικό ρόλο, κατευθύνθηκε στο γραφείο της συμβολαιογράφου. Μαζί του ο άνθρωπος που εκτελούσε χρέη κάμεραμαν, προκειμένου να καταγράψει τα όσα συνέβαιναν.

Το μέλος του Ρουβίκωνα που φέρεται να είναι ο αρχηγός στη συγκεκριμένη επιχείρηση, φορώντας καπέλο και καλύπτοντας με ένα μαντίλι το πρόσωπό του, απείλησε ευθέως την συμβολαιογράφο να μην ασχοληθεί ξανά με πλειστηριασμούς. Μεταξύ άλλων, της είπε: «Ξέρουμε πως φοβάσαι και πως θες να αλλάξεις όνομα και διεύθυνση. Σου συνιστούμε να το κάνεις. Όλοι οι συμβολαιογράφοι έχετε προειδοποιηθεί, θα έρθουν χειρότερα. Σου μιλάω πολύ ήρεμα τώρα, αλλά αν συμμετάσχεις σε άλλο πλειστηριασμό, θα μιλήσουμε πολύ διαφορετικά». Όση ώρα το συγκεκριμένο μέλος του Ρουβίκωνα μιλούσε στη συμβολαιογράφο, τα υπόλοιπα μέλη της αναρχικής ομάδας κατέστρεφαν ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές (υπολογιστές, εκτυπωτές) ρίχνοντας αλατόνερο.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.