Στα 922 έχει ανέλθει ο αριθμός κρουσμάτων ιλαράς στη χώρα μας. Σύμφωνα με την τελευταία επιδημιολογική έκθεση του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), πενήντα ένα κρούσματα ιλαράς δηλώθηκαν στις αρμόδιες υγειονομικές αρχές της χώρας μας μόνο την τελευταία εβδομάδα, μαρτυρώντας πως η επιδημική έξαρση της λοιμώδους μεταδοτικής νόσου συνεχίζεται για όγδοο συνεχόμενο μήνα.

Σταθερός παραμένει ο αριθμός των θανατηφόρων περιστατικών. Υπενθυμίζεται ότι έχουν χάσει τη ζωή τους, λόγω επιπλοκών από την ιλαρά, ένα βρέφος και ένας 17χρονος από κοινότητες Ρομά. Οι εστίες της επιδημικής έξαρσης της ιλαράς, όπως την προσδιορίζει το ΚΕΕΛΠΝΟ, βρίσκονται στη Νότια Ελλάδα, ιδίως στην Αττική, την Κορινθία, την Αχαΐα, την Ηλεία. Πλήττει κυρίως μικρά παιδιά από κοινότητες των Ρομά αλλά και άτομα από τον γενικό πληθυσμό στις ηλικίες 25-44 ετών που δεν έχουν ανοσία στην ιλαρά. Μεταξύ των κρουσμάτων ήταν και επαγγελματίες στο χώρο της υγείας που δεν είχαν εμβολιαστεί.

Οι ειδικοί του ΚΕΕΛΠΝΟ υπογραμμίζουν πως δεν μπορεί να αποκλειστεί αύξηση των κρουσμάτων και επέκταση της ασθένειας και σε άλλες γεωγραφικές περιοχές.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.