Δεκατέσσερις Έλληνες περιλαμβάνονται φέτος στους 100 ανθρώπους με τη μεγαλύτερη επιρροή στην παγκόσμια ναυτιλία, με βάση τη σχετική κατάταξη που καταρτίζει ετησίως η διεθνής ναυτιλιακή επιθεώρηση Lloyds List.

Ο πρώτος Έλληνας, είναι ο Γιάννης Αγγελικούσης και βρίσκεται στην 8η θέση.

Προηγούνται εφοπλιστές από την Κίνα, τη Δανία και τη Νορβηγία. Ειδικότερα, στις τέσσερις πρώτες θέσεις βρίσκονται ο πρόεδρος της Κίνας (1ος), λόγω της κομβικής σημασίας και της επιρροής της Κίνας στο παγκόσμιο εμπόριο, o πρόεδρος της China Cosco Shipping και ο πρόεδρος της China Merchants (2οι), η επικεφαλής της The ExportImport Bank of China (3η) και οι πρόεδροι των ICBC Financial Leasing και Bocomm Financial Leasing, αντίστοιχα (4οι).

Στην πέμπτη, έκτη και έβδομη θέση κατατάχθηκαν οι πρόεδροι των AP Moller Holding, AP MollerMaersk και Fredriksen Group.

Στην 8η θέση του Lloyds List Top 100 in Shipping 2017 βρίσκεται ο Γιάννης Αγγελικούσης, ο οποίος χαρακτηρίζεται ο μεγαλύτερος ιδιώτης εφοπλιστής διεθνώς. Δεύτερος Έλληνας και 15ος στη γενική κατάταξη είναι ο Γιώργος Προκοπίου, για τον οποίο εκτιμάται πως διαθέτει «καλή αίσθηση των αγορών και για τα δεξαμενόπλοια και για το υγροποιημένο φυσικό αέριο και το ξηρό φορτίο». Τρίτη παρουσία της Ελλάδας υπάρχει στην 26η θέση, με την Αγγελική Φράγκου, για την οποία εκτιμάται ότι «δύσκολα θα μπορούσε να έχει κάνει περισσότερα το 2017 για να αναπτύξει τον όμιλό της».

Στην 27η θέση βρίσκεται ο Γιώργος Οικονόμου, με επισήμανση τις ευρείες αναδιαρθρώσεις των δύο εισηγμένων του DryShips και Ocean Rig, και ακολουθεί 29ος ο Παναγιώτης (Peter) Γ. Λιβανός, κυρίως για το εκτόπισμά του στις μεταφορές υγροποιημένου φυσικού αεριού με τα 27 μεγάλα δεξαμενόπλοια μεταφοράς LNG των GasLog και GasLog Partners. Έπονται στην 38η θέση ο Πέτρος Παππάς, επικεφαλής της Star Bulk, και στη 46η ο Νικόλας Τσάκος, πρόεδρος της διεθνούς ένωσης πλοιοκτητών δεξαμενοπλοίων, Intertanko.

Ο επικεφαλής της Costamare, Κωστής Κωνσταντακόπουλος, κατατάσσεται 54ος και χαρακτηρίζεται ο ισχυρότερος ανεξάρτητος ιδιώτης πλοιοκτήτης πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών Θεόδωρος Βενιάμης βρίσκεται στην 57η θέση και αποκαλείται «ο κατάλληλος άνθρωπος για τις δύσκολες ώρες», ενώ στην 66η θέση κατατάσσεται ο Ευάγγελος Μαρινάκης. Ο Πέτρος Γεωργιόπουλος είναι στην 69η θέση, ως επικεφαλής της General Maritime, η οποία εκτελεί επενδυτικό πρόγραμμα 2,1 δις δολαρίων σε 21 πολύ μεγάλα δεξαμενόπλοια.

Στην 83η θέση βρίσκεται ο Γιάννης Πλατσιδάκης, επικεφαλής της Ενώσεως Πλοιοκτητών Φορτηγών Πλοίων Intercargo και εκ των κορυφαίων στελεχών του ομίλου Angelicoussis. Ο Πάνος Λασκαρίδης, πρόεδρος από φέτος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Πλοιοκτητών, ECSA, είναι στην 95η θέση, και στην 96η η Δέσποινα Θεοδοσίου, επικεφαλής της ομάδας πίεσης Womens International Shipping & Trading Association (Wista).

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.