Σε συγκινησιακά φορτισμένη ατμόσφαιρα, εκατοντάδες χιλιάδες Γάλλοι, ίσως και ένα εκατ. αποχαιρέτισαν χθες, με τραγούδια και χειροκροτήματα, το ίνδαλμά τους, τον Johnny Hallyday, σε μια τελετή που μετατράπηκε σε λαϊκό προσκύνημα.

Συνοδευόμενη από 700 μοτοσικλετιστές με μαύρα περιβραχιόνια, η νεκροφόρα που μετέφερε το λευκό φέρετρο διέσχισε τη λεωφόρο των Ηλυσίων, υπό τις ζητωκραυγές του τεράστιου πλήθους.

Η πομπή κατέληξε στην εκκλησία Madeleine, στο κέντρο της πρωτεύουσας, όπου τελέστηκε η κηδεία παρουσία της οικογένειας του καλλιτέχνη, πολλών καλλιτεχνών και πολιτικών.

Ο Johnny Hallyday πέθανε την Τετάρτη σε ηλικία 74 ετών, από επιπλοκές από τον καρκίνο του πνεύμονα. «Ήταν κομμάτι ημών των ίδιων, ήταν ένα κομμάτι της Γαλλίας», είπε στο αποχαιρετιστήριο μήνυμά του ο Πρόεδρος της Γαλλίας Emmanuel Macron, ζητώντας από τους παρευρισκόμενους να χειροκροτήσουν τον rocker «για να του πούμε ευχαριστώ, για να μην πεθάνει ποτέ, ο κύριος Johnny Hallyday»..

Η τελετή στην εκκλησία Madeleine μεταδιδόταν στον εξωτερικό χώρο από γιγαντοοθόνες. Τα περισσότερα Γαλλικά τηλεοπτικά κανάλια διέκοψαν το πρόγραμμά τους ή το τροποποίησαν για να την μεταδώσουν.

 

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.