Η πρώτη κυρία της Τουρκίας Emine Erdogan, έφτασε στην Ελλάδα το πρωί της Πέμπτης στο πλευρό του συζύγου της, φορώντας τη σήμα κατατεθέν μαντίλα της, ωστόσο στη συνέχεια φέρεται να… «εξαφανίστηκε».  Από την ώρα που έφυγαν από το αεροδρόμιο, επιβιβάστηκε σε ένα από τα αυτοκίνητα της πομπής του Erdogan και έκτοτε δεν την είδε κανείς. Η κ.Erdogan δεν έδωσε το παρόν ούτε στην κατάθεση στεφάνου στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη στο Σύνταγμα, ούτε ακολούθησε τον σύζυγό της στο Προεδρικό Μέγαρο όπως ήταν προγραμματισμένο.

Ακολούθως υπήρχαν πληροφορίες ότι η κ.Erdogan θα ακολουθούσε το δικό της πρόγραμμα και ότι ενδεχομένως θα πήγαινε με την σύζυγο του Πρωθυπουργού στο Μουσείο της Ακρόπολης και με την σύζυγο του Προέδρου της Δημοκρατίας στο Μουσείο Μπενάκη ενδεχομένως και στο Ίδρυμα Ελπίδα. Ωστόσο, η Emine Erdogan δεν εμφανίστηκε πουθενά και παρέμεινε κλεισμένη στη σουίτα της, στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετάνια.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του ΑΠΕ, η κοινή επίσκεψη της κ. Μπαζιάνα με την κ.Erdogan στο Μουσείο της Ακρόπολης αναβλήθηκε, λόγω αδιαθεσίας της συζύγου του Τούρκου Προέδρου, γεγονός που την υποχρέωσε να ακυρώσει όλο το πρόγραμμά της.

Η «πρώτη κυρία» της Τουρκίας ζήτησε από την κ. Μπαζιάνα να συναντηθούν και να πιουν τσάι στο ξενοδοχείο, στο οποίο έχει καταλύσει η Τουρκική αντιπροσωπεία, όπως και έγινε. Υπενθυμίζεται ότι δεν είναι η πρώτη φορά που συναντιούνται οι δύο κυρίες. Είχαν ξανασυναντηθεί τον περασμένο Μάιο στην Κίνα, στην «Απαγορευμένη Πόλη», και η μεταξύ τους επικοινωνία είναι πολύ θερμή. Αργά το απόγευμα η κ.Erdogan συνόδευσε τον σύζυγό της στο επίσημο δείπνο του Προέδρου της Δημοκρατίας.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.