Οι προστριβές που είχε ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος με τις Τουρκικές αρχές τα τελευταία χρόνια φαίνεται πως ήταν αυτές που δεν επέτρεψαν την παρουσία του σε καμία επίσημη εκδήλωση κατά την επίσκεψη του Tayyip Erdogan στην Αθήνα, αναφέρει το iefimerida.gr.

Ενδεικτικό είναι πως Πάνος Καμμένος «κόπηκε» και από το επίσημο δείπνο προς τιμήν του Tayyip Erdogan και της συζύγου του από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο στο Προεδρικό Μέγαρο στις 19:30. Σύμφωνα με πληροφορίες στο επίσημο δείπνο θα παραβρεθούν 15 Έλληνες υπουργοί και οι Τούρκοι ομόλογοί τους, καθώς και ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης με τη σύζυγό του Μαρέβα. Ωστόσο και σε αυτή την περίπτωση το όνομα του Πάνου Καμμένου δεν θα είναι στη λίστα των καλεσμένων, σημειώνει το δημοσίευμα.

Υπενθυμίζετε πως στις διευρυμένες συζητήσεις θα μετέχουν από την πλευρά της Ελληνικής κυβέρνησης οι Νίκος Κοτζιάς, Δημήτρης Παπαδημητρίου, Σταύρος Κοντονής, Γιώργος Σταθάκης, Στέργιος Πιτσιόρλας, Χρήστος Σπίρτζης, Νίκος Τόσκας, Γιάννης Μουζάλας και ο ΑΓΕΕΘΑ, Ευάγγελος Αποστολάκης. Αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι στις συζητήσεις δεν συμμετέχει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, ο οποίος είχε προστριβές με τις Τουρκικές αρχές τα δύο τελευταία χρόνια.

Αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι τον Δεκέμβριο του 2016, από το ακριτικό στρατιωτικό φυλάκιο της Μολυβοσκέπαστης στην Ήπειρο, ο Πάνος Καμμένος έστειλε αυστηρό μήνυμα προς την Τουρκία και προς της Αλβανία τονίζοντας ότι δεν θα δεχτούμε άλλες προκλήσεις αλλά ούτε και αναφορές που προσβάλλουν την ιστορία μας και το διεθνές δίκαιο. Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, διαπίστωσε μάλιστα πως «η αποδιοργάνωση των Τουρκικών δυνάμεων μετά το πραξικόπημα έχει οδηγήσει σε μία σειρά ηλίθιων δηλώσεων».

Εις απάντηση, το Τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών εξέδωσε σκληρή ανακοίνωση με την οποία καλούσε «τον υπουργό Άμυνας Καμένο άλλη μια φορά να ενεργεί με ευθύνη και σοβαρότητα και να αποφύγει παρόμοιες δηλώσεις και ενέργειες».

Πάντως από το περιβάλλον του υπουργού Άμυνας λένε ότι ο ίδιος επέλεξε να μην παρευρεθεί στις συναντήσεις με τον Τούρκο Πρόεδρο καθώς παρακολουθεί άσκηση στη Θεσσαλονίκη.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.