Εκτεταμένα επεισόδια σημειώθηκαν χθες, καθ όλη την διάρκεια της ημέρας στο κέντρο της Αθήνας με αφορμή τις πορείες για την επέτειο των 9 ετών από τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου .

Τα επεισόδια ξεκίνησαν από νωρίς το μεσημέρι, όταν στο μαθητικό συλλαλητήριο έκανα την εμφάνισή τους κουκουλοφόροι και προκάλεσαν πολλές ζημιές σε καταστήματα, πεζοδρόμια, φανάρια και πινακίδες στο κέντρο της πόλης. Οι κουκουλοφόροι προχώρησαν σε βανδαλισμούς και καταστροφές εκμεταλλευόμενοι την απουσία της αστυνομίας,

Αν και αρχικά οι αστυνομικοί απάντησαν στον πετροπόλεμο και τις ρίψεις φωτοβολίδων με κρότου λάμψεις και χημικά, στη συνέχεια οπισθοχώρησαν και άφησαν κυριολεκτικά ανενόχλητους τους κουκουλοφόρους να κάνουν ό,τι θέλουν.

Όταν όμως η πορεία και οι κουκουλοφόροι έφτασαν στο Σύνταγμα, εμφανίστηκαν δύο διμοιρίες των ΜΑΤ που απλώς παρακολουθούσαν τους ταραξίες να επιδίδονται σε πετροπόλεμο. Λίγο πιο πάνω ωστόσο στη συμβολή της Βασιλίσσης Σοφίας με την Ακαδημίας ήταν παρκαρισμένες κλούβες -σχηματίζοντας προστατευτικό τείχος- της ΕΛ.ΑΣ. και ουσιαστικά το σημείο ήταν απροσπέλαστο. Προφανώς οι εντολές που είχαν οι αστυνομικοί ήταν να περιορίσουν τους κουκουλοφόρους από τα Προπύλαια ως το Σύνταγμα και να αποφύγουν τις συμπλοκές προκειμένου να εκτονωθεί όσο πιο σύντομα η κατάσταση.

Αργότερα το απόγευμα με αφορμή πορεία αντιεξουσιαστών έγιναν νέα επεισόδια στο κέντρο και κατέληξαν στα Εξάρχεια, όπου λοι κάτοικοι έζησαν άλλα μία νύχτα βίας και τρόμου.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.